Под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно

...
Под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно
Коментари Харесай

Радев: Промените в Конституцията са част от настъплението срещу демокрацията

" Под силата на публичния напън правораздавателните органи най-накрая реагираха съответно на неприемливото варварско действие в Стара Загора и аз мисля, че обществото ни би трябвало да продължи да оказва своя напън ".

 Тава президентът Румен Радев разяснява случая с пребитото и нарязано с макетно ножче от своя другар 18-годишно момиче.

" Не е демонстрация на добър усет да се оправдават нелепите промени в конституцията с тъкмо това зловредно действие, което се случи в Стара Загора ", сподели президентът.

Той добави, че са нужни промени в разнообразни закони, които да слагат ясни критерии за закононарушенията и тежестта на наказванията.

" Будят паника банализацията на фашистки тези и действия в последните месеци. Форумите преливат от експанзия. Изготвят се описи на неблагонадеждни публицисти. Интелектуалци приканват за надзор и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат против българи в уеб страницата " Миротворец " и държавното управление не реагира. Тиражират се разнообразни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е нахлуване против свободата и демокрацията и обществото ни би трябвало да бди ", разяснява Радев.

Преди дни стана ясно, че водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов е бил прибавен в листата на украинския уебсайт от българи.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна служебните държавни управления, че не са свършили нищо по време на ръководството си. 

А през днешния ден Радев му отговори: " Аз не желая да слизам до равнището на говорене на господин Борисов и, в случай че би трябвало някого да упрекваме, че той още веднъж стартира да приказва по този метод, това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и опцията да приказва по този метод. Може би в своята изнервеност господин Борисов наруши един остарял принцип - че в дома на обесения не се приказва за въже ".

" Аз се чудя по какъв начин повдига още веднъж тематиката за автомагистралите. Кои автомагистрали? Преди да е дал отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите автомагистрали, за какво автомагистралите му се разпадат, за какво хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което потвърдиха всички осъществени проби ", сподели още Радев.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР