Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се води разследване от

...
Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се води разследване от
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на полицая, карал пиян във Велико Търново и предизвикал катастрофа

Под управлението на Районна прокуратура-Велико Търново се води следствие от следовател към ОСлО при Окръжна прокуратура-Велико Търново по досъдебно произвеждане за ръководство на моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда , открито по надлежния ред – закононарушение по член 343б, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от държавното обвиняване. 

На 16.04.2024 година, към 20:30 часа в ОДЧ при ОД на Министерство на вътрешните работи град Велико Търново бил подаден сигнал за зародило ПТП сред два автомобила в града .

От извършените дейности по следствието се открило, че И.А., полицейски чиновник при районно управление (на МВР) Велико Търново в ОДМВР Велико Търново, на 16.04.2024 година към 20:27 часа в гр. Велико Търново, при ръководство на личния си лек автомобил е предизвикал ПТП, като е блъснал в задната част друго моторно транспортно средство, ръководено от П.Д. Водачите на двата автомобила били тествани с техническо средство „ Дрегер “ за приложимост на алкохол, който отчел централизация 1.82 на хиляда в кръвта на служителя на Министерство на вътрешните работи . Техническото средство не отчело централизация на алкохол в кръвта на другия лидер П.Д.

Полицейският чиновник И.А. дал кръвна проба за химичен разбор , като от заключението на направената физико-химическа експертиза се открива, че концентрацията на алкохол в кръвта му е 2.31 на хиляда .

По досъдебното произвеждане са осъществени нужните процесуално-следствени дейности – разпит на очевидци, оглед и изземване на лекия автомобил, ръководен от служителя И.А., назначена е физико-химическа експертиза, като следва осъществяване и на други процесуално-следствени дейности.

И.А е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по чл.343б, алинея 1 от Наказателен кодекс – за ръководство на моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, открито по надлежния ред, и му е избрана мярка за неотклонение „ Подписка “.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

Живко Коцев е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР