Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са задържани четири

...
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са задържани четири
Коментари Харесай

Четири момичета от Израел дойдоха във Варна и се забъркаха в афера за над 3 млн. лева

Под управлението на Окръжната прокуратура във Варна са арестувани четири гражданки на Държавата Израел за контрабанда на упойваща трева за към 3 млн. лв.

За контрабанда на упойващата трева кхат през границата на България на летище Варна са били арестувани четири гражданки на Държавата Израел. Количеството на тревата, включена в листата със неразрешените високорискови наркотични субстанции, е 93 кг, сложена в пет туристически куфара. Стойността на импортираната в страната ни трева е за към 3 млн. лв..

На 9 септември 2020 година преди обяд на летище Варна с полет от Тел Авив пристигнали четири гражданки на Държавата Израел. Те не били част от проведена туристическа група. Във Варна четирите дами трябвало да обитават в хотел и на 11 септември да отлетят назад за Тел Авив.

Петте куфара били чекиран багаж. Нещо се е объркало и младите дами, които са на възраст от 18 до 21 години, зарязали куфарите на транспортната лента. След това напуснали летището единствено с ръчния си багаж.

"Забравеният " багаж бил тестван от чиновници на организация "Митници ", гранична полиция и летищните управляващи. Така се открива наличието му – 93 кг от растението кхат, от което се извлича алкалоид катинон, стимулант със сходно на амфетамините деяние. По случая Окръжната прокуратура във Варна поддържа непрекъснат контакт с консулската работа на израелското посолство в България, което оказва цялостно подпомагане.

Четирите млади дами са били арестувани за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, откакто са били привлечени към наказателна отговорност за контрабанда в изключително огромни размери на наркотични субстанции през границата на България – закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс. Наказанието за такава контрабанда се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 15 години затвор и с санкция от 100 000 до 200 000 лв..

Окръжната прокуратура във Варна е внесла претенции за взимане ограничения за неотклонение "Задържане под стража " във Варненския областен съд на израелските гражданки.

Исканията на Окръжната прокуратура във Варна са били почетени на 13 септември 2020 година вечерта от състав на Варненския областен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР