Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова в португалската столица Лисабон

...
Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова в португалската столица Лисабон
Коментари Харесай

Вицепрезидентът ще открие в Лисабон форум на българските неделни училища в чужбина

Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова в португалската столица Лисабон сред 14 и 16 март ще се организира конгрес „ Иновативни способи и материали за преподаване на българската история и география на България в българските учебни заведения в чужбина “.

Утре в Лисабонския университет вицепрезидентът ще открие форума, който ще събере участници от 15 страни . Събитието се провежда от Министерството на образованието и науката, Португалско-българската асоциация „ Св. св. Кирил и Методий “ и едноименното Българско неделно учебно заведение в Лисабон, в партньорство с Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина, Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Лисабонския университет. На форума ще се разиска по какъв начин зад граница учители и възпитаници построяват облика на България с уроците по български език, история и география.

По време на визитата в Лисабон са планувани срещи на Йотова с ректора на Лисабонския университет Луиш Ферейра и с Eрменежилдо Фернандеш , декан на Филологическия факултет. В университета действа лекторат по български език и литература. Вицепрезидентът ще посети Българското неделно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, в което се образоват 73 възпитаници .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР