Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се

...
Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се
Коментари Харесай

След катастрофата край Панчарево: Как се е стигнало до сблъсъка и какво е състоянието на ранените

Под надзора и управлението на Софийска градска прокуратура (СГП) се организира следствие на тежката злополука край Панчарево, при която почина млад мъж, а осем души бяха ранени . Част от тях са с заплаха за живота. 

От прокуратурата оповестиха детайлности за тежкия случай в столицата. Според първичната информация по случая на 6 септември, към 22:05 ч. лек автомобил „ БМВ “ се движел по ул. „ Самоковско шосе “ в посока от бул. „ Елин Пелин “ към ул. „ Шуманец “ и в региона на гребна база „ Панчарево “ с е блъснал в насрещно движеща се друга кола „ Мазда “. Ударът настъпил в платното за придвижване на автомобила с марка „ Мазда ", вследствие на което последният отскочил обратно и настъпил удар в движещия се попътно зад него лек автомобил „ Фолксваген “, показаха от прокуратурата.

В резултат на тежката злополука е умрял водачът на „ БМВ “-то, а 29-годишната жена, пътувала с него е тежко ранена и е с заплаха за живота. Пострадали са и 18-годишният водач на „ Мазда “-та и пътуващите с него три девойки - на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки пострадвания са получили 18-годишния водач „ Фолксваген “-а и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Досъдебното произвеждане по случая е почнало в изискванията на необходимост и се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ към отдел „ Разследване “ на Столична дирекция на вътрешните работи.

Предприети са незабавни дейности за събиране и опазване на доказателства и за определяне на всички обстоятелства по случая.

Разпитани са очевидци, изработен е оглед на местопрестъпление, приложени са схема и фотоалбум към него, конфискувани са три леки автомобила, протоколите за които са импортирани от СГП в Софийски градски съд за утвърждение. В региона на произшествието видеокамери не са открити, назначени са техническа експертиза за положението на леките коли, съдебномедицинска експертиза на натрупа на умрелия и съдебнохимическа експертиза, предоставена на специалист от ВМА за определяне дали има алкохол и упойващи субстанции в кръвта на умрелия лидер.

Изясняват се аргументите за пораждане на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички нужни експертизи.

Разследването по случая продължава под управлението и надзора на СГП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР