Под мотото “В кръвта ти е да спасяваш животи!“ ще

...
Под мотото “В кръвта ти е да спасяваш животи!“ ще
Коментари Харесай

Кръводарителска кампания в Стара Загора

Под мотото “В кръвта ти е да спасяваш животи! “ ще протече взаимната кръводарителска акция на Ротаракт, Сдружение " Самаряни ", Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора, и Регионална здравна ревизия - Стара Загора. Тя ще се организира на 15 март, петък, от 9 до 12:30 часа и на 16 март, събота, от 10 до 15 часа, в Международния юношески център на ул. " Княз Александър Батенберг " 19.
Акцията по кръводаряване в Стара Загора е част от националната кръводарителска акция на Ротаракт клубовете в България, която се организира за осма поредна година. В международната седмицата на Ротаракт от 11 до 17 март кръводарителски акции ще има и в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Дупница, Свищов и Панагюрище.
Целта на организацията е да притегли вниманието на обществото към проблемите на кръводаряването и острата потребност от кръв при незабавни случаи. Идеята да се разбере, че кръводаряването е положително дело и жест на човечност към хора в потребност.
Проблемът с запасите в кръвните банки в страната не е от през вчерашния ден, а кръводарителите на годишна база не са задоволителни. С провеждането на акциите Ротаракт клубовете желаят да се осведоми обществото за методите и изгодите от кръводаряването и да стимулират повече хора да дарят кръв за първи път. Да концентрират вниманието върху казуса, да стимулират повече хора да кръводаряват и обществото да разбере, че за спасяването на човешки живот е нужно напълно малко.
Кампанията се поддържа от 21 клуба от Ротаракт България, Националния център по трансфузионна хематология, Българския юношески Червен кръст - Стара Загора, Националното посланичество на студентските препоръки, аптеки, компании от корпоративния и дребния и междинния бизнес в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР