Под маската борба с купения и корпоративния вот се извърши

...
Под маската борба с купения и корпоративния вот се извърши
Коментари Харесай

Цонев:Ако Рашков е представата за МВР-шеф, демокрацията има проблем

Под маската битка с купения и корпоративния избор се извърши непозволена интервенция в изборния развой. Това сподели заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на дебата по основаване на Временна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с жители, участващи в предизборната акция.

" Движение за права и свободи сме доста поредни по тази тематика. Темата за непозволената приложимост на държавната власт и държавните органи по време на избори, я слагаме от доста, доста години. Даже, когато приказваме за модела, който желаеме да разградим, споделяме, че желаеме да разградим модела, при който държавните органи са превърнати в бухалки. Ние имаме клипове по какъв начин горските бият с железни пръти по време на предизборна акция. Тук виновността на ГЕРБ е голяма. Искам да запитам новите партии, които желаят да изчегъртват този модел. Може ли този модел да бъде изчегъртан със същите средства, тъй като уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия, по време на тази предизборна акция, това се случи отново на доста места ", сподели още Йордан Цонев.

Той уточни, че на консултациите с президента, са говорили точно за това.

" Казахме на президента, че тези случаи сме ги в детайли описали, че за тях имаме свидетелски показания, че кметове, които по закон вземат участие в изборния развой, са викани и са подписвали заявления, че няма да вземат участие в изборния развой, че полицейското принуждение беше отвън всякаква мяра, че под маската битка с купения и корпоративния избор се извърши непозволена интервенция в изборния развой. Ние желаеме и ще настояваме всеки един случай да бъде прегледан в българския парламент и не уважаеми сътрудници, в отрасловата комисия ", сподели още Йордан Цонев.

" Хайде - в случай че ще разграждаме модела, да го разграждаме с демократични средства ", прикани той. По думите му не може да се възвръща народна власт с недемократични средства. " Не може да се възвръща правдивост с неправда. Четете дебелата книга ", прикани Йордан Цонев.

Той разяснява и дейностите на вътрешния министър Бойко Рашков, чиято работа и в днешния спор получи хвалби от „ Демократична България ”, „ Изправи се БГ! Ние идваме ” и Българска социалистическа партия. " Този не може да бъде визия за министър на вътрешните работи. Ако този е вашата визия за вътрешен министър, значи демокрацията има сериозен проблем. Този е последният който може да бъде пример за вътрешен министър ", съобщи Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР