Под карантина и самонаблюдение се оказа и парламентарната власт. Утре

...
Под карантина и самонаблюдение се оказа и парламентарната власт. Утре
Коментари Харесай

Кой временно ще заеме мястото на карантинираните политици?


Под карантина и самонаблюдение се оказа и парламентарната власт. Утре всички карантинирани и самоизолирали се депутати, взели участие в КСНС, могат да се включат в работата на Народното събрание онлайн. Традиционният председателки съвет, който би трябвало да посочи програмата за работа на Народното събрание, в действителност ще е представляван от заместници.

Мястото на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев ще заемат неговите заместници. Сред тях е Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, който макар че е бил на съвещанието през вчерашния ден, няма да бъде под карантина. Той към този момент е получил позвъняване от РЗИ.

„ Не ме слагат под карантина, защото съм преболедувал 3 месеца преди съответното съвещание, тъй че няма съображение да бъда под карантина “, съобщи той пред bTV.

Вигенин и през днешния ден си е направил Коронавирус тест, който е негативен.

“Продължавам да извършвам функционалностите си, с цел да съм сигурен, че няма да слага под риск хората, с които работя и фамилията си, ще си върша всеки ден тест “, добави той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от през днешния ден е под карантина. В обществените мрежи тя нападна Минчев.

" На процедура поради неговото безгрижно държание, страната ще се управлява на автопилот - без присъствени решения на президент, ръководител на Народно събрание, заместител - ръководител на Народно събрание ", съобщи тя.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също се е самоизолирал, това е направил и ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов. Под карантина е съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Те през днешния ден резервираха безмълвие.

Лидерът на „ Възраждане “, който също беше на срещата в президентството, изиска Никола Минчев да покаже позитивния си тест за COVID-19.

„ Според мен Минчев е здрав. Истината съгласно мен е, е че това се случва с една едничка простичка цел да не мога да отида на следващия ден на митинг. Навремето Борисов късаше минискуси, в този момент излизат в карантина “, съобщи той.

Костадинов съобщи, че към този момент си е направил проби, които са негативни и ще се съобрази с решението на РЗИ и карантината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР