Под формата на видеоконференция се проведе стартиращата среща на Агенцията

...
Под формата на видеоконференция се проведе стартиращата среща на Агенцията
Коментари Харесай

Сачева коментира как може неработещите да се включат в пазара на труда

Под формата на видеоконференция се организира започващата среща на Агенцията по заетостта по план „ Реформиране на съществуващите и планиране на нови ограничения за активиране на неактивни лица и тяхното включване в пазара на труда в България”. Това е първият български план, който се финансира посредством програмата за поддръжка на структурните промени на Европейския съюз и се извършва със съдействието на Генералната дирекция „ Подкрепа за структурните реформи” на Европейската комисия (ЕК), а определеният сътрудник е Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Членовете на работния екип по плана – представители на Европейска комисия, Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Агенцията по заетостта и Министерството на труда и обществената политика (МТСП) бяха приветствани от формалните посетители на събитието – министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е, както и заместител изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта Татяна Пашинова, оповестиха от пресцентъра на общественото ведомство.

Безработицата в Европейски Съюз се усилва, само че България изненадва намаляване

„ Темата за активирането на неактивните лица е доста значима за нас и персонално за мен”, показа с участниците в конференцията министър Сачева и описа за опита си по отношение на активирането още като заместник-министър на образованието.

Тя обърна внимание, че пред българската страна стоят към момента доста провокации и че се работи интензивно в тази посока – от началото на годината, преди COVID-19 рецесията, бе даден старт на самодейността за основаване на указател на тези, които не са включени в работа, обучение или образование.

В умозаключение министър Сачева изрази своето очакване да бъдат приложени на процедура методите, които ще се дефинират в хода на плана по отношение на неактивните лица в България.

В работната среща бяха набелязани главните действия по плана. Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще поддържа по-специално българските управляващи и в частност Агенцията по заетостта за възстановяване интеграцията на неактивните лица на пазара на труда. Предвижда се да бъде предоставено по-подробно картографиране на размера и състава на неактивното население и аргументите за безучастие.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще приготви собствен разбор, основан върху съответните административни данни, съхранявани от Агенцията по заетостта и други обществени институции, а също така ще бъдат планувани и визити на място.

В рамките на работната среща, екипът на плана ще дефинира в по-голяма конкретика предстоящите резултати, работните способи и характера на поддръжката, която ще бъде оказана на Агенцията по заетостта. Ще бъдат избрани стъпките при взаимната работа и идващите работни стадии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР