Почти всяко трето дете страда от атопичен дерматит, а очакванията

...
Почти всяко трето дете страда от атопичен дерматит, а очакванията
Коментари Харесай

Почти всяко трето дете страдало от атопичен дерматит

Почти всяко трето дете страда от атопичен дерматит, а упованията са, че през 2050 год. всяко второ дете, родено в развита страна, ще бъде с влечение към атопия. Това сподели доктор Жана Казанджиева от Българското дерматологично сдружение.

По думите й 30 на 100 от дейното население страда от кожни проблеми. През последните години най-силните алергени са никел, кобалт, хром, парфюми, консерванти, минерални масла, текстилни бои, растения и други, добави кожният лекар, наблягайки, че кожните болести могат да се лекуват.

Близо 70-80 на 100 от децата с атопичен дерматит " израстват " заболяването, само че при една пета от тях се появяват дихателни проблеми, както и нараснал риск от развиване на алергии, сподели доцент Развигор Дърленски, член на сдружението. Последни данни сочат, че в случай че незабавно след раждането на фамилно обременено бебе стартира отнасяне с емолиенти, рискът от атопичен дерматит понижава с 50 на 100, добави той.

Модерният домашно изработен от брашно, лепило и боракс пластилин - слайм, също може да провокира алергични реакции, предизвестиха кожните лекари.

От 12 до 14 ноември ще се организира десетата акция за диагностика и профилактика на кожните алергични болести, в която ще се включат София, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Варна. Специалистите ще преглеждат гратис, а искащите би трябвало авансово да се запишат. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР