Почти всички страни в конфликта в Либия подписаха проект за

...
Почти всички страни в конфликта в Либия подписаха проект за
Коментари Харесай

Почти всички страни в конфликта в Либия подписаха мирно споразумение

Почти всички страни в спора в Либия подписаха план за безсрочно спокойно съглашение. За повече време, с цел да се запознае с документа, помоли единствено командващият на Либийската национална войска - Халифа Хафтар.


Хафтар, чийто сили управляват източните елементи на Либия, и сега настъпват към столицата Триполи, и водачът на приетото от Организация на обединените нации държавно управление Файез ал Сараж, бяха през днешния ден в Москва.

Двамата обаче не са имали среща. Проектоспоразумението е контрактувано с посредничеството на Русия и Турция и с присъединяване на Организация на обединените нации. В него се споделя, че заинтригуваните страни ще дефинират линия на прикосновение и ще изтеглят войските си от нея. Ще бъдат образувани и работни групи, които ще търсят разновидности за понижаване на военното напрежение в Либия.

Външният министър на Турция Мевлют Чарушоглу изрази вяра, че военачалник Хафтар ще подпише допустимо най-скоро и ще стартира работа по политическото контролиране на спора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР