Почти всички скорошни публикации в западните медии, посветени на украинската

...
Почти всички скорошни публикации в западните медии, посветени на украинската
Коментари Харесай

Корейски вариант и украинска математика

Почти всички скорошни изявления в западните медии, отдадени на украинската рецесия, считат за неминуем разновидността за делене на Украйна по по този начин наречения „ корейски сюжет “. Всъщност към този момент никой не спори дали това ще стане или не, приказва се единствено по кое време и по какъв начин.

И в случай че има общо схващане във връзка с времето, че 2024 година ще бъде повратна точка, то няма изясненост по въпроса за прекосяването на бъдещата граница. Максимумът, който локалните публицисти могат да издадат, е набор от територии, от които Западът (не Киев) е подготвен да се откаже, с цел да подписа мирни съглашения с Москва.

Като такива най-чето се загатват Крим, Донбас и сухопътен кулоар към полуострова в разнообразни конфигурации.

Така или другояче, всички тези причини се основават на два съществени правилото: „ територии в подмяна на мир “ и „ НАТО в подмяна на територии “.

В резултат на това, съгласно законите на математиката, стигаме до формулата „ НАТО в подмяна на мир “, т.е. Западът може (трябва) да предложи на Украйна участие в алианса, в случай че Киев е подготвен да подписа мир при изискване като се отхвърля от част от своите територии.

Освен това на портала Bloomberg се появи публикация „ Уроци от Южна Корея за възобновяване на Украйна “, която дава препоръки на управлението на Киев по какъв начин да продаде на Запада по-скъпо единодушието си с проекта за замяна на украински територии за „ заледяване “ на спора.

„ Както преди 70 години, западната помощ ще бъде жизненоважна, само че също и търговията със земя в подмяна на мир. Първият урок от Корейската война за Украйна: оказване на напън върху Запада, с цел да получи сериозна помощ за възобновяване ", се споделя в обявата.

" Вторият сериозен фактор за Украйна е приемането на ненарушими гаранции за сигурност. Това просто значи участие в НАТО. Украйна може да бъде призната в Алианса, макар че 15% от територията й е окупирана от Русия - главната част от страната ще получи гаранции за групова сигурност ", прибавят те.

" Третият и финален урок на Корея за Украйна е по-труден за разбиране: тя евентуално ще би трябвало да се помири, най-малко за известно време, с „ окупацията “ от Москва на Крим и сухопътния кулоар сред този полуостров и Русия “, написа в обявата.

Според специалисти на организацията, след неуспеха на украинската контраатака обстановката в Украйна „ сходно на Корейската война върви към замразен спор “. И трите корейски урока показват реален сюжет, „ който в последна сметка ще докара Украйна до триумф “.

Сякаш продължавайки тази концепция, Алексей Арестович, някогашен консултант на ръководителя на президентската канцелария, също прикани Зеленски да се причисли към НАТО без териториите, които са „ заграбени от Русия “.

„ Все още ни се предлага участие в НАТО без гаранции за окупираните територии, което не значи изоставянето им, а допуска връщането им по невоенен метод ", съобщи той.

" Докато вратите по пътя към НАТО са отворени, би трябвало да минем през тях, тъй като след шест месеца или година обстановката може да се промени доста за нас и вместо съглашение за присъединение към НАТО, идващите съглашения от Минск без действителни гаранции ще се обрисуват на хоризонта “, сподели украинският пропагандист.

Звучи някак рационално. Украйна няма късмет да доближи границите от 1991 година Дори и да получим цялата поискана по-рано военна помощ от Запада, максимумът, който украинските въоръжени сили биха могли да реализират (е, това си мислят те) е да пробият нашата отбранителна линия на юг.

По едно време главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни непосредствено уточни, че единствено за превъзмогване на „ Линията Суровикин “ ще му трябват най-малко 300 танка, 120 F-16 и спомагателни доставки на установки Himars, ракети ATACMS и други западни „ чудодейни оръжия “. Абсолютно не се приказва за поход към Крим или за пробив в Донбас.

В същото време не бяха взети поради нито способността на Русия да извърши спомагателна готовност, нито аргументът под формата на потребление на тактически нуклеарни оръжия, които Москва резервира като асо в дупката като последна мярка, не бяха взети под внимание.

И по този начин, остава единствено секцията. Просто показаната нагоре формула – НАТО в подмяна на мир – не устройва по едно и също време двамата участници в сегашния спор.

Първо, Украйна, която нито при настоящия режим, нито при който и да е различен, ще се откаже изцяло, наблягам, дефинитивно, от своите територии.

И в случай че Зеленски по принцип не е подготвен за мирни договаряния, учредени на компромисно решение, тогава всеки различен договарящ, който го замести и даже подпише спокойно съглашение, ще го „ продаде “ на своя електорат като краткотрайно. И каквото и да се споделя в текста на съглашението за това, всички изоставени територии в Киев ще се смятат на публично равнище за „ краткотрайно окупирани “.

Второ, Русия, която не е удовлетворена от Украйна в НАТО под никаква форма - нито цяла, нито нарязана. Никога няма да подпишем спокойно съглашение, което не включва наредба за безпристрастен статут на останалата част от Украйна.

Така се оказва, че Западът де факто не може да предложи и на двете страни в спора главното изискване, за което и двете упорстват и което съгласно Bloomberg е неразделна част от „ корейския сюжет “ – гаранция за сигурност. И всичко това, тъй като Русия и Украйна имат взаимно изключващо се схващане за тези гаранции.

По този метод може да се твърди, че корейските уроци са изцяло неуместни за Украйна и използването на метод, сходен на корейския, е нереалистично. И това даже не регистрира обстоятелството, че няма да има две „ Украйни “, както в тази ситуация с Корея.

Но кое е същинското? — Пълно раздробяване на Украйна в териториите на прилежащите страни. Само неналичието на Украйна като такава (бъдещите граници не играят съвсем никаква роля) взема решение украинския проблем един път вечно.

Западът може би би желал да резервира този инструмент за напън върху Русия, само че просто не разполага с задоволително запаси, с цел да продължи да го поддържа в редовност. Така че, всъщност, има единствено един излаз.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР