Почти всеки човек се е сблъсквал с проблем с кръвното

...
Почти всеки човек се е сблъсквал с проблем с кръвното
Коментари Харесай

5 навика сутрин, които понижават кръвното налягане

Почти всеки човек се е сблъсквал с проблем с кръвното налягане.За множеството хора хипертонията (или високото кръвно налягане) не идва с предупредителни признаци. Единственият метод да разберете, че го имате, е посредством премерване на кръвното налягане. Но с течение на времето високото кръвно налягане, което не се управлява, може да повреди разнообразни елементи на тялото ви, в това число артериите, сърцето, мозъка, бъбреците, очите и други.

За благополучие има промени в метода на живот, които можете да извършите, с цел да понижите кръвното си налягане по натурален път. Изпробването на тези промени заран – когато налягането ви стартира да се повишава, даже преди да се разсъните – е изключително уместно време да започнете.

Сутринта също е времето, когато е по-вероятно да се случат сърдечни събития като инсулт или инфаркт. Понякога тези сърдечни проблеми могат да бъдат породени частично от нараснало утринно кръвно налягане.

Тук научете най-хубавите утринни привички за намаление на кръвното налягане – без значение дали сте диагностицирани с хипертония или просто желаете да поддържате сърцето си крепко.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

5 навика заран, които намаляват кръвното налягане

1. Ограничете кофеина си

 кръвното налягане 5 навика заран, които намаляват кръвното налягане

Сутрешната ви чаша кафе може да докара до нездравословно високо кръвно налягане – изключително в случай че изпиете няколко чаши.

Това е по този начин, тъй като кофеинът е стимулант, който може да добави освежаване в стъпката ви, само че също по този начин може да увеличи кръвното ви налягане.

Все отново, с цел да поддържате кръвното налягане устойчиво, започнете деня с чаша безкофеиново кафе.И в случай че към момента жадувате за кофеин, изчакайте до късно сутринта и се придържайте към една чаша.

2. Яжте уравновесена закуска

 кръвното налягане 5 навика заран, които намаляват кръвното налягане

Имате табиет да пропускате закуската? Пропускането на това хранене в действителност може да има огромен резултат върху кръвното налягане.

Всъщност пропускането на закуска се свързва с хипертония при възрастни и освен по кое време ядете, само че и какво ядете, което е еднообразно значимо. Например парфе с нискомаслено кисело мляко с ядки и плодове е страхотна, уравновесена закуска, която предизвиква по-добро кръвно налягане по няколко аргументи.

От една страна, ядките са богати на омега-3 или здравословни мазнини. Само една чаша ядки (като орехи, бадеми или лешници) на ден се свързва с понижаване на систоличното кръвно налягане до 8 mm Hg. Плюс това, плодове като киви, банан и портокали са свързани с по-ниско кръвно налягане.

3. Пропуснете захарта

От понички до сладкиши и зърнени храни, обичаните ви храни за закуска може за жалост да са цялостни с добавени захари. И прекалено много захар може да повлияе на кръвното налягане.

Яденето на захар – изключително високофруктозен царевичен сироп – може да повлияе на пътищата в тялото ви, свързани с хормона алдостерон и пептида ендотелин, които и двете оказват помощ за контролиране на кръвното налягане.

Плюс това, са свързани с атеросклероза (натрупване на плаки в артериите), което ще докара до по-твърди артерии и в последна сметка до повишение на кръвното налягане.

За да предотвратите това, ограничете количеството добавена захар, което ядете и пиете всеки ден. Бъдете изключително деликатни, когато ядете неща като блокчета за закуска, кисело мляко и зърнени храни, които постоянно имат добавени подсладители.

Естествените захари в плодовете и зеленчуците не покачват кръвното налягане. Така че не се колебайте да отрупате чинията си за закуска с тези питателни храни.

4. Спортувайте постоянно

 кръвното налягане 5 навика заран, които намаляват кръвното налягане

Въпреки че една напрегната подготовка ще накара сърцето ви да изпомпва и краткотрайно ще увеличи показанията на кръвното налягане, упражненията заран са превъзходен метод да поддържате здравословно кръвно налягане като цяло.

Два часа и половина аеробни извършения с умерена активност (или 75 минути аеробни извършения с висока интензивност) и/или силови тренировки за 90 до 150 минути всяка седмица могат да намалят кръвното налягане до 5 mm Hg

5. Медитирайте заран

 кръвното налягане 5 навика заран, които намаляват кръвното налягане

Да накарате тялото си да се отпусне – изключително при започване на деня – може да има позитивен резултат върху равнищата на кръвното налягане. Това може да се реализира посредством медитативна процедура.

Всъщност, при хора с лека хипертония, които практикуват медитация, основана на вниманието, е открито, че имат понижено систолично и диастолично кръвно налягане в изследвания.

Една от аргументите медитацията да работи в този случай? Вашето тяло е подтикнато да създава повече азотен оксид, което оказва помощ за разширение на кръвоносните ви съдове, като по този метод намалява кръвното налягане.

Можете да употребявате техники за медитация и дишане, с цел да понижите кръвното си налягане когато и да е на деня, само че утринната медитация може да бъде изключително потребна, с цел да започнете деня си с възприятие на мира.

Ако сте нов в медитацията, започнете постепенно. Опитайте се да седнете безшумно пет минути заран. Можете да опитате да работите до 20 минути, само че в случай че нямате време, пет минути ще свършат работа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР