Почти сигурно руските сили са използвали ракети за противовъздушна отбрана

...
Почти сигурно руските сили са използвали ракети за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Британското разузнаване: С ПВО ракети с далечен обсег Русия убива свои граждани

Почти несъмнено съветските сили са употребявали ракети за противовъздушна защита с отдалечен обхват, с цел да ударят филантропичен ескорт югоизточно от Запорожие на 30 септември.

При удара са починали минимум 25 души, а по време той съответства с момента, в който в Кремъл се организира гала по оповестяване на анексия от страна на Русия на четири украински области, в това число Запорожие. Припомняме, че данните от тази заран са за 30 починали и 88 ранени при удара.

Това се показва в ежедневния към този момент отчет на английското военно разузнаване за войната в Украйна.

Запасите от такива ракети най-вероятно са дребни, защото те са доста скъпо средство за противопоставяне на противников самолети и ракети и не са предопределени за поразяване на стандартни наземни цели.

Затова английските военни анализатори заключават, че потреблението на тези ракети за поразяване на ескорт евентуално е по насила - поради дефицит на други муниции.

Британските военни не за първи път разясняват, че Русия е принудена да употребява скъпи стратегически военни запаси за реализиране на тактически цели, като в същото време убива цивилни жители, които в този момент пък афишира за нейни лични жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР