Почти с 10% поскъпна хлябът в благоевградска област. От началото

...
Почти с 10% поскъпна хлябът в благоевградска област. От началото
Коментари Харесай

Почти с 10% поскъпна хлябът в благоевградска област

Почти с 10% нарастна хлябът в благоевградска област. От началото на седмицата огромните производители подвигнаха цените на най-продавания самун от 1,10 на 1,20 лв. , заяви БНР.

Това е второто нарастване на цената на хляба за половин година.

Припомняме, по-рано през днешния ден Димитър Бакалов, ръководител на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Югозападна България увери пред БНР, че няма да има повишаване на цената на хляба поради предстоящите по-високи цени на тока.
 Уверяват, че повишаването на тока няма да се отрази на цената на хляба
Уверяват, че повишаването на тока няма да се отрази на цената на хляба

Поскъпването ще е за сметка на дребните производители

При предходното повишаване на насъщния хлебопроизводителите в района се мотивираха с цената на брашното от миналогодишната годишна продукция. Сега смяната изпреварва евентуалната причина - упованието нарастване на цената на електрическата енергия.

Цената на горивата, която още веднъж потегли нагоре, въпреки и гладко, също въздейства върху разноските за доставката на главната стока. Така за последните седем месеца хлябът нарастна с 20 %.

От браншовата организация на производителите напомнят, че са поискали диференцирана ставка на Данък добавена стойност за хляба . Те дават за образец прилежаща Гърция, където данъкът на стоките от първа нужда беше понижен от 24% на 13%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР