Почти революционна промяна се готви да въведе в ГЕРБ Бойко

...
Почти революционна промяна се готви да въведе в ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Борисов се готви да посече кметовете си звезди

Почти революционна смяна се готви да вкара в ГЕРБ Бойко Борисов. Партийният водач ще наложи таван от 3 мандата на кметовете на ГЕРБ. Мотивът му е, че по този начин ще се отстрани рискът да се трансфорат в локални феодали. Идеята си той показа след оповестяването на окончателните изборни резултати, които демонстрираха, че ГЕРБ търпи провали в редица регионални градове.

Борисов се опита да обърне загубите в доказателство за своята политическа проницателност. По думите му на последната национална партийна конференция предизвестил делегатите, че „ в някои от структурите на страната са се трансформирали в деребеи и тъкмо в тези градове загубихме “. „ След „ Апартаментгейт “, след на Манолев къщите по Сандански, по какъв начин да победиш? Или Камбитов, дето играят ръченица с пари на чело? И хората там дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия, само че наказаха тези, които не са се държали обичайно “, изясни той. А най-после разкри и мярката, която има намерение да наложи на партията: „ Сега ще вземем решение - повече от 3 пъти претендент за кмет няма да имаме “.

Подобна самодейност, в случай че се реализира, безспорно ще се отрази съществено на ГЕРБ. Някои от водещите й фигури са дългогодишни кметове в огромни градове, които са се трансформирали в знак на устойчивостта на партията и нейните мощни позиции в локалната власт. Става въпрос, несъмнено, на първо време за Йорданка Фандъкова, която ще стартира четвъртия си мандат като кмет на София. Същото се отнася и за Димитър Николов в Бургас. Двамата са зам.-председатели на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - висшия ръководен орган на партията. А след прогонването на Цветан Цветанов са и единствените останали заместници на партийния водач. Със сигурност смяната, която приготвя Борисов, ще засегне политическите кариери и на доста други фрагменти на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че има намерение да се наложи, даже и да е против волята на партийните структури, които упрекна за неуспехите на ГЕРБ. За образец уточни организацията в Благоевградско. „ Аз ги чаках тези резултати... Събрах ги Камбитов, Икономов, на Сандански кмета, и им споделих: " Ще загубите ". - Не, ще спечелим. Добре, ще ви дам и този късмет “, описа Борисов по какъв начин се опитал да вразуми хората си, само че те не го били послушали. Това в този момент му давало картбланш да вкара новата мярка: „ Сега ще създадем промени. Сиреч, ние можехме на всички места там да спечелим. Но по-добре за партията е да се очисти, да си направи изводите, да се обнови, тъй като виждате синьо-червената мъгла, която дълго време управляваше София, за малко отново щеше да желае да я ръководи. “

В същото време Борисов внезапно отхвърли всевъзможни подмятания, че партията му е влошила представянето си спрямо локалните избори през 2015 година „ Аз мисля, че сега се върнахме към нормалността в изборния развой, тъй като най-нормално е една партия да не завоюва всички регионални градове “, оправда той отстъпленията в някои огромни обитаеми места. За сериозните към представянето на ГЕРБ анализатори надменно сподели: „ Сега аз ги разбирам, те са взели пари. Социолози, политолози - трябва нещо да измрънкат там “. И надменно се похвали: „ Пожелавам и на другите партии толкоз пъти поред. То не е обикновено толкоз пъти поред да ги побеждаваме. Доскучава. “

ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ

Борисов изрично отхвърли да се съобрази с предлагането на президента Румен Радев за среща на главните политически сили и способените държавни институции по отношение на нарушаванията в изборния развой. „ Можеше да се направи същото след президентските избори. И аз имах подозрения, че ги купиха, само че не правихме срещи тогава “, сподели той.

ФИЛОСОФИЯ

За следващ път Борисов яростно жигосах самостоятелните изборни претенденти и прогласи партиите за безусловно нужни. „ Ето, някои от анализаторите вярно споделят - кметствата се ръководят от общинските препоръки. И там приемането на бюджети, приемането на значимите решения става с болшинство. Така е устроена страната. Всичко друго води към една безредица и безнаказаност “, метафизичен се изрече министър председателят.

ЗАКАНА

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че въобще не му харесват предизборните обещания за понижаване на налозите. Затова заканително се обърна към своите кметове: „ Да спрат с това - ще понижаваме налозите!... Не може градът да няма никакви доходи и те да се вършат на положителни, да понижават налози. Ние имаме най-ниските налози - 10%. И аз желая да съм добър, желая да няма налози. Но хазната би трябвало да се цялостни, с цел да има за пенсионери, за учители, служители на реда, за военни, за самолети и всичко останало “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР