Почти половината от 16 000 работници признават в анкета, че

...
Почти половината от 16 000 работници признават в анкета, че
Коментари Харесай

Работници масово твърдят, че AI е по-добър от тях в рутинни задачи

Почти половината от 16 000 служащи признават в анкета, че изкуственият разсъдък към този момент е по-добър от тях в " рутинни задания ". Това сочи проучване във Англия за резултата на AI върху работните места.

Според редица проучвания милиони работни места са застрашени от автоматизация - само че множеството предвиждат това да се случи в идващите години.

Част от интервюираните служащи - един от трима - се усещат уверени, че изкуственият разсъдък ще има позитивен резултат върху тяхната работа. 90% пък имат вяра, че ще могат да се приспособяват към измененията през идващите 5 години.

Много признават, че към този момент употребяват скрито ChatGPT на работа, с цел да ускорят нормалната си работа. И правят оценка изкуственият разсъдък като доста подобаващ за повтарящи се задания. Но акцентират, че към момента се считат за по-добри в сериозното мислене, творчеството и прочувствената просветеност.

Чии специалности са най-силно застрашени от AI? По всяка възможност първо ще бъдат автоматизирани административните и секретарски позиции. Очаква се да бъдат наранени най-много млади дами.

Анкета измежду 600 основни изпълнителни шефове по света демонстрира, че доста от тях към този момент пращат нови служащи на базови курсове за прилагане на AI.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР