Почти от месец работници събарят сградата на училище Петър Берон

...
Почти от месец работници събарят сградата на училище Петър Берон
Коментари Харесай

Събарят 92-годишно училище в село Новоселец

Почти от месец служащи събарят постройката на учебно заведение " Петър Берон " в село Новоселец . Селото се намира сред Сливен и Нова Загора. В локалното учебно заведение " Петър Берон " идвали стотици деца от околните села, само че в последните години от постройката са останали руини, заяви bTV.

По думите на служащите, постройката е рискова, само че по-късно техният началник разпорежда по телефона да не приказват повече.

На метри от учебното заведение е кметството . Кметът Силвия Димитрова не дава отговор за какво събарят постройката и какво ще се случи след това.

Опити да схванат какво се случва със постройката неведнъж са правили и хора от селото. Семейство, които са приключили учебното заведение през 1952 година също няма информация какво е бъдещето на парцела. " Между нас единствено чуваме, че ще го взема някой, не знам какво щял да прави - паркинг за интернационалните коли ли, всеки дрънка, а никой не знае... ", изяснява мъжът.

По думите на някогашната учителка Димка Иванова, школото е построено през 1926 година с непринуден труд на няколко генерации . 40 години от живота на някогашната учителка минават тук. Днес тя упреква локалната власт, че вземат решение ориста на постройката еднолично.

Според кмета на Нова Загора постройката би трябвало да бъде съборена, тъй като е рискова. На мястото щял да бъде построен парк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР