Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия

...
Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия
Коментари Харесай

Гьоков: Нулеви са шансовете за кабинет

Почти нулеви са възможностите за сформиране на държавно управление с третия мандат, разяснява общественият министър в оставка Георги Гьоков пред публицисти преди съвещанието на Изпълнителното бюро (ИБ) на Българска социалистическа партия. По мотив това допустимо ли е да се държи третият мандат до 15 август, Гьоков препрати към Конституцията.

„ Възможно е да се задържи мандатът малко по-дълго, тъй като в Конституцията има празнина тъкмо във връзка с актуалната обстановка “, посочи Гьоков.

Той счита, че управителният орган на Българска социалистическа партия би трябвало да реши какво да прави с третия и финален мандат за сформиране на държавно управление.

„ Моментът е доста сериозен, с цел да си разрешаваме да интерпретираме събития или стремежи на който и да било. Много е несериозно един човек от управлението на Българска социалистическа партия да приказва пред медиите за решението на Изпълнителното бюро на партията “, увери Гьоков.

Според него има гледни точки, които не са в поддръжка на нов възможен кабинет.

„ Тези, които са в поддръжка на полезността на съставянето на държавното управление е, че има нерешени проблеми, които би трябвало незабавно да се вземат решение. Плюсовете и минусите са доста и би трябвало да се реши деликатно и отговорно “, изясни Гьоков.

ИБ на Българска социалистическа партия ще вземе решение за третия мандат и какво да предложи на Националният съвет. Крайното решение за мандата ще е на Националния съвет на партията, откакто организира съвещание в утрешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР