Почти нито една идея на Има такъв народ не е

...
Почти нито една идея на Има такъв народ не е
Коментари Харесай

Почти нито една идея на ИТН не била реализирана в актуализацията на бюджета

Почти нито една концепция на " ИТН " не е осъществена в актуализацията на бюджета по този начин, както е препоръчана. Това разкри пред БНР депутатът от " ИТН " и ръководител на Комисията по бюджет в Народното събрание Любомир Каримански.

" Може би някой ще каже, че концепцията за диверсифицираната ставка в размер на 0% за производството на самун и хлебни артикули е наша, само че нашата мярка не стопира по този метод. Ние предложихме и допълнение, в което да е ясно, че обособените детайли, участници в ценообразуването на хляба и хлебните артикули са по-важни и беше обикновено специалистите сред обединението и Министерството на финансите да седнат и да уточнят обсега и метода, по който това може да се случи за най-уязвимите групи, не общо за всички ", разясни той.

Според него до края на месеца би трябвало да се гласоподава актуализацията на бюджета.
 Бюджетът е съгласуван с българската рогозка, уверен Румен Гечев
Бюджетът е съгласуван с българската рогозка, уверен Румен Гечев

Според него бюджетът е рационален във връзка с държавния дълг

Каримански изясни, че би трябвало да мине Тристранният съвет от началото на идната седмица, да станат ясни резултатите от него, да мине през Министерския съвет, след което би трябвало да се внесе в Народното събрание.

Много зависи и от всички оферти от страна на опозицията и всичко това, което ще се развие като бюджетен развой в Народното събрание, изясни Каримански.

Той уточни, че не е видял в бюджета да е планувана отплата за цените на тока за бизнеса.
 Гасенето на инфлация с наливане на пари води до по-голям недостиг, съгласно Владислав Горанов
Гасенето на инфлация с наливане на пари води до по-голям недостиг, съгласно Владислав Горанов

Няма стабилно финансиране за нарастването на пенсиите, счита той

" Най-вероятно, в случай че Министерството на финансите, въобще сътрудниците от Министерския съвет, разчитат на някакви други буфери, които има, откъдето да вземат тези пари. Вероятно ще има, само че не мога да кажа сигурно ", посочи депутатът от Има Такъв Народ.

Той акцентира, че не е песимистичен към влизането на България в еврозоната.

" Аз също желая България оптимално бързо да влезе в еврозоната, само че дано да си свършим работата по този начин, както Хърватска я свърши. Ние даваме Република Хърватска като образец, само че не следваме нейния образец. Тя одобри Стратегически проект още през 2018 година Доколкото знам от Централната банка, те са имали подготвеност с документ преди няколко години, само че заради една или друга причина този документ не е бил завършен ", изясни Каримански.
 Актуализацията Василев пресмята при 10,9% годишна инфлация
Актуализацията Василев пресмята при 10,9% годишна инфлация

До 10 милиарда лева може да бъде повишен дълговият лимит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР