Почти на всички последни избори в гласуват около 15 хиляди

...
Почти на всички последни избори в гласуват около 15 хиляди
Коментари Харесай

Близо 15 000 души ще гласуват с подвижни избирателни урни

" Почти на всички последни избори в гласоподават към 15 хиляди души - карантинирани и с увреждания. " Това сподели пред БНР Ива Лазарова от Института за развиване на обществената среда за това ще могат ли да гласоподават всички карантинирани.

Според нея в този момент, на 14 ноември, даже да има по-голям брой искащи карантинирани да гласоподават, няма да има проблем с набирането на хора, които да обслужват преносимите изборни секции, счита Лазарова.

Избирателната интензивност е постоянно към 50 на 100, уточни още тя.

Лазарова напомни, че на изборите на 4 април не е имало никакви усложнения за гласуването на карантинираните. Тогава са дали своят вот общо 15 000 души в съвсем 500 преносими секции, като в тях включваме и хората с увреждания, разясни още Лазарова. Тогава и заявление за гласоподаване можеше да се подаде три дни преди изборите и можеше да се гласоподава единствено по сегашен адрес за карантинираните.
свързани новини3143на 03.03.2021
Почти същото число карантинирани са дали своят вот и на 11 юли на изборите, само че в по-малко секции - към 380 секции.

Сега за тези избори - на 14 ноември, за откриване на преносима секция е належащо 7 души да са подали заявление за гласоподаване с преносима изборна секция, уточни още Лазарова.

Тя разясни, че 15 -20 минути в този момент са отделени за гласоподаване на карантинираните, с цел да има опция за стерилизация и за напредване до адреса.

" ЦИК е създала разпоредбите за гласоподаване и на карантинираните, оттук нататък общинските управляващи и политическите партии би трябвало да се включат интензивно в процеса на подготовка за работа на преносимите изборни секции ", съобщи Лазарова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР