Почти на вододела между две години (2023 и 2024) финансовите

...
Почти на вододела между две години (2023 и 2024) финансовите
Коментари Харесай

Финансист: Спестяванията са пари, които спят. Време е да инвестираме

Почти на вододела сред две години (2023 и 2024) финансовите аспекти в персонален и световен проект пред БНР-Радио София преглежда и проучва Георги Захариев, създател на Финансова академия.

Имаше провокации пред световното – инфлация, войни (освен в Украйна боен спор избухна и в Ивицата Газа). Повишаването на лихвените проценти на банките увеличи персоналния финансов ангажимент на доста хора към техните заеми.

„ Бяхме като транспортен съд в мъгла, само че в края на годината въпреки всичко спряхме на пристанище, уточни Захариев. –  За вложителите като цяло 2023-та беше добра . “

По думите му, хората без задоволително приходи изпаднаха в спомагателни усложнения от  инфлацията , само че тя към този момент влиза в по-нормални граници.

Изкуственият интелект  се оказа светлина и мотор за напредък на софтуерни компании и за вложителите.

Въпреки провокациите и тестванията,  има задоволително пари в джоба на европееца, на българина , на американеца и те продължиха да ги харчат. И това значи напредък на стопанската система.

Захариев препоръча на хората да бъдат умерени оптимисти, само че да не имат вяра сляпо на всяка добра вест, само че продължат да търсят благоприятни условия, които постоянно съществуват, даже и в мъгляв небосвод.

Ако проучвате къде да инвестирате, избирайте в областта на вашите знания и опит. За да експериментирате и навлезете в тези принадлежности, започнете с дребни суми, с цел да видите по какъв начин работи системата.

Биткойнът набъбна с към 160%, което е скандално доста.

По-младите могат да бъдат по-рискови.

Във Финансовата академия през 2023 година бяха подготвени към 15 000 души - съвсем два пъти повече в сравнение с през 2022-ра.

Българинът е привикнал да икономисва за неприятни времена (за черни дни), само че те може би към този момент са зад тила ни, означи още финансистът.  Спестяванията са пари, които спят Време е  да мислим повече за бъдещето, да влагаме – по този начин парите започват  да работят за нас . Да диверсифицираме. А в случай че рискуваме, дано да е толкоз, колкото можем да си позволим, без да изключваме вероятността да загубим.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР