Почти е сигурно, че Нидерландия няма да свали ветото си

...
Почти е сигурно, че Нидерландия няма да свали ветото си
Коментари Харесай

Отново НЕ! за Шенген? Нидерландия готви отказ за България, но пуска Румъния?

Почти е несъмнено, че Нидерландия няма да смъкна ветото си за България в Шенген преди парламентарните избори в страната през ноември. Това сподели за Българска национална телевизия нидерландската евродепутатка София Ин ‘т Велд от " Обнови Европа ".

Тя счита, че Народното събрание няма да включи присъединението на България и Румъния към Шенген в листата с така наречен " противоречиви досиета ", които служебното държавно управление в Хага не може да взема решение. Това обаче не значи автоматизирано, че въпросът ще бъде решен, предизвести Ин ‘т Велд.

Засега остава в действие резолюцията, призната от Народното събрание на Нидерландия, която инструктира държавното управление да не пуска България в зоната за свободно придвижване. Чисто механически, кабинетът може да пренебрегва това решение. Политически обаче това е доста мъчно, още повече че Народната партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте, който остава на поста си до избора на ново държавно управление, е срещу влизането на страната ни.

София Ин ‘т Велд допуска, че Нидерландия може да блокира единствено България, само че не и Румъния за Шенген.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР