Почти двугодишната сага с пускането на най-модерния и най-дълъг пътен

...
Почти двугодишната сага с пускането на най-модерния и най-дълъг пътен
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Пуснаха за движение тунел Железница след 2 г. сага

Почти двугодишната сага с стартирането на най-модерния и най-дълъг пътен тунел в България – " Железница ", завърши през днешния ден. Всички тапи и неудобства, които провокираха активизиралите се две свлачища преди и след тунела към този момент са укрепени, а самият тунел е от дълго време подготвен и от през днешния ден времето за пътешестване в този сектор от " Струма " се понижава. А водачите няма да бъдат принуждавани да слизат от автомагистралата и да минават в една лента.

В церемонията по стартирането на придвижването участваха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателят акад. Николай Денков, министрите на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и на превоза и известията Георги Гвоздейков и доста други.

Тунел „ Железница " на Автомагистрала „ Струма " е с дължина към 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Заедно с правите преди и след него в употреба се вкарват 5 км автомагистрален път. Съоръжението е оборудвано с всички системи за сигурност, енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и т. н.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР