Почти двойно са поскъпнали имотите в Банско за по-малко от

...
Почти двойно са поскъпнали имотите в Банско за по-малко от
Коментари Харесай

Цените на имотите в Банко са се удвоили за за по-малко от две години

Почти двойно са поскъпнали парцелите в Банско за по-малко от две години. Двустайните жилища до лифта костват сред 50 хиляди и 60 хиляди евро. Цените на къщите стартират от 100 хиляди евро нагоре, описаха брокери. Голям интерес има и от българи и от чужденци, само че цените са прекомерно високи за част от хората, които имат интерес към парцелите в курорта.

Интересът към жилищата в планинските и морските курорти внезапно набъбна по време на пандемията, като не понижава и до момента. В резултат и цените на парцелите бяха нараснали. Ако двустаен апартамент в региона на лифта в Банско преди две години струваше 28 хиляди евро, в този момент цената е двойна.

От 600 евро до 1000 евро на кв.м са цените на жилищата в Банско според от това в каква постройка са, къде се намира комплексът, какво ревю имат. Има недостиг на тристайни жилища в добре поддържани жилищни здания на естествени цени. Такива жилища доста мъчно се появяват на пазара и те държат по-висока цена, разясняват локални брокери на парцели.

Покупката на парцел постоянно е положително влагане, а Банско е доста добра дестинация, споделят хора, които желаят да придобият парцел във ваканционен парцел покрай лифта. Най-често за покупка на парцел в курорта хората заделят бюджет в размер над 50 хиляди евро. Банско е хубаво място, с гостоприемни и благи хора, където има чудесни благоприятни условия за каране на ски. Затова доста хора, които желаят да имат ваканционен парцел, се насочват към планинския курорт.

Българи, англичани, израелци, сърби, македонци, румънци, а и много украинци са се сдобили с жилища в Банско през предходната година. Сега ползата към парцелите също е огромен, само че покупко-продажби се подписват по-бавно.

Купувачите оглеждат по-дълго наличното предложение, не купуват непременно и търсят преференциална оферта. Понякога са подготвени да изчакат малко, с цел да намерят жилище, което дава отговор най-добре на условията им във връзка с цена и качество. Някои притежатели на парцели пък виждат, че в този момент цените са високи и е добър миг за продажба.

Интерес към курорта има освен от скиори, само че и от хора, които могат да работят отдалечено. При покупка на апартамент в Банско през зимата човек може да е доста покрай пистите, а през лятото да се радва на чист въздух, успокоение и непосредственост до природата. Затова доста хора, които могат да работят отдалечено, избират Банско, с цел да прекарват там огромна част от годината.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР