Почти две седмици преди финала в Шампионската лига между Манчестър

...
Почти две седмици преди финала в Шампионската лига между Манчестър
Коментари Харесай

Пеп: Започнах да гледам мачове на Интер и вече съм впечатлен

Почти две седмици преди финала в Шампионската лига сред Манчестър Сити и Интер мениджърът на британския клуб Джосеп Гуардиола призна, че към този момент се приготвя за срещата. Мачът е на 10 юни в Истанбул.

“Започнах да виждам минути от играта на противника, избрани обстановки, като мога кажа, че съм впечатлен ”, показа Пеп в изявление за “Гадзета дело спорт ”.

“Забележително е това, което вършат, както и езикът на тялото им - продължи той. - След като ги следих, се обадих на мои другари в Италия, с цел да ги запитвам какво мислят по въпроса. Всички те ме предизвестиха, че би трябвало да съм деликатен, тъй като Интер е сериозен съперник. Но аз към този момент знаех това на фона единствено на репортажите, които бях изгледал ”.

По принцип Сити е считан за любимец в дуела - най-много поради безкомпромисната победа над Реал Мадрид в полуфиналите. Испанският настанвик обаче е внимателен.

“Разбира се, че Интер може да ни надвие, тъй като те към този момент три пъти са печелили трофея, а ние в никакъв случай не сме. Ето за какво в този момент желаеме да играем по-добре, с цел да не загубим още веднъж ”, окуражен е Гуардиола.

С него отпред преди два сезона Манчестър Сити отстъпи с 0:1 от Челси във единственото си постигане до финала.

Не единствено Интер обаче е финалист в Европа, а това направиха още два клуба от Калчото - Рома в Лига Европа и Фиорентина в Лигата на конференциите.

“Това не е случайност - счита Пеп. - Аз съм играл в Италия и знам манталитета на футболните хора там. Нека да не забравяме, че преди 20 години Серия “А ” беше най-силното състезание и всички треньори и играчи желаеха да са там. Освен това националният отбор има четири международни трофеи. Там към момента имат нрав на спечелили и по тази причина е мъчно да играеш край против италиански клуб. ”
 Гуардиола: За да останем в историята, би трябвало да спечелим Шампионската лига Гуардиола: За да останем в историята, би трябвало да спечелим Шампионската лига
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР