Почти без дебати и набързо бюджетната комисия одобри на първо

...
Почти без дебати и набързо бюджетната комисия одобри на първо
Коментари Харесай

Скоростно бюджетната комисия прие на първо четене партийните субсидии да станат 1 лев

Почти без диспути и небрежно бюджетната комисия утвърди на първо четене измененията в Закона за държавния бюджет, с които партийните дотации стават 1 лев на получен глас. До 30 юни тази година ще се пресмятат на база 11 лв. на глас, а от 1 юли до 31 декември 2019-а ще са по 1 лев. Българска социалистическа партия не взе участие в гласуването. Останалите членове на комисията гласоподаваха " за ".
Сред претекстовете на вносителите от Министерски съвет се показва, че с намаляването на партийните дотации ще се отговори на публичните упования за по-малко разноски от държавния бюджет за финансиране на активността на политическите партии и обединения. Предлаганата смяна на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година в средата на годината, при публичното внимание към въпроса, е показателна за желанието на държавното управление да отговори на публичните упования. Фиксирането на дотациите в размер 1 лева за глас в годишен размер считано от 1 юли 2019 година ще понижи разноските по държавния бюджет и редуцираният разход на бюджета за второто полугодие ще бъде 1 460 402 лв., написа още в претекстовете на държавното управление.
Припомняме, че по-рано през днешния ден персонално министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов дойдоха в Народното събрание, с цел да разгласят концепцията си. И признаха, че го вършат, с цел да покажат на Българска социалистическа партия " по какъв начин се прави политически модел с 1 лев ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР