Почти 90% от хората са с предубеждения срещу жените, показва

...
Почти 90% от хората са с предубеждения срещу жените, показва
Коментари Харесай

Нормално е да биеш жена си? Шокираща анкета

Почти 90% от хората са с предразсъдъци против дамите, демонстрира нов показател, който акцентира половото неравноправие, написа " Гардиън ", представен от News.

Въпреки че има прогрес в понижаване на половото неравноправие, 91% от мъжете и 86% от дамите минимум един път са били предубедени против дами по отношение на политиката, стопанската система, образованието, насилието или репродуктивното право.

Установено е, че съвсем половината от хората считат, че мъжете са по-добри политически водачи и повече от 40% имат вяра, че мъжете са по-добри бизнес водачи. Почти 1/3 от мъжете и дамите считат, че е задоволително мъжът да бие брачната половинка си.

Програмата на Организация на обединените нации за развиване (UNDP), която е разгласила откритията, приканва държавните управления да одобряват законодателство и политики против надълбоко насадените предубеждения.

От изследваните 75 страни единствено в 6 страни множеството хора нямат предубеждения към дамите. Повече от 50% от хората в Андора, Австралия, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия и Швеция са се освободили от полови предубеждения.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР