Почти 9 от 10 учители са забелязали увеличение на разпространението

...
Почти 9 от 10 учители са забелязали увеличение на разпространението
Коментари Харесай

Почти 9 от 10 учители виждат увеличение на проблемите с психичното здраве на учениците през миналата година, сочи проучване

Почти 9 от 10 учители са забелязали нарастване на разпространяването на проблемите с психологичното здраве на учениците през последната година, съгласно нова анкета.

Проучването измежду 8 000 членове на Националния учебен профсъюз също откри, че малко над половината от учителите и помощния личен състав са забелязали признаци на тревога от изпита, до момента в който съвсем три четвърти - 74% - са забелязали признаци на обществена безпокойствие. Други 47% споделиха, че също по този начин са разпознали отсъствия заради психологично заболяване или лекуване.

Когато чиновниците бяха запитани за разпространяването на проблемите с психологичното здраве измежду учениците през последната година, 88% допуснаха, че те нарастват проблем. Малко под една трета - 31% - споделиха, че се е нараснал леко, до момента в който 57% споделиха, че се е нараснал доста, сочи изследването.

Когато NEU за последно зададе въпроса през 2022 година - когато страната излезе от пандемията - 90% споделиха, че казусът е повишен. Профсъюзът добави: „ Т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР