Почти 200 американски кредитни институции могат да повторят съдбата на

...
Почти 200 американски кредитни институции могат да повторят съдбата на
Коментари Харесай

WSJ: Почти 200 банки в САЩ могат да повторят съдбата на Silicon Valley Bank

Почти 200 американски кредитни институции могат да повторят ориста на банкрутиралата Silicon Valley Bank (SVB). Това пише , базирайки се на данни от изследване на Social Science Research Network.

„ Silicon Valley Bank се срина, откакто повишаващите се лихвени проценти понижиха цената на активите ѝ и разтревожени клиенти се втурнаха да теглят незастраховани депозити. В ново изследване икономисти настояват, че са разкрили 186 банки, които може да са склонни към сходни опасности. “, показва изданието като се базира на публикация, оповестена тази седмица в Social Science Research Network. В нея икономисти пресмятат какъв брой пазарна стойност са изгубили активите на обособените американски банки по време на акцията на Фед за бързо повишение на лихвените проценти. Стойността на тези активи, които постоянно включват като съкровищни бонове и ипотечни заеми, може да спадне, когато новите облигации имат по-високи лихвени проценти.

Икономистите са проучили и каузи на финансирането на банките, което идва от незастраховани инвеститори, или сметки с над 250 000 щатски $. Те пресмятат, че има 186 банки в Съединени американски щати, в които, в случай че половината от незастрахованите инвеститори бързо изтеглят средствата си, даже застрахованите инвеститори биха могли да се сблъскат с амортизация, защото банката няма да има задоволително активи, с цел да обезщети всички инвеститори, което може да принуди Федералната организация за гарантиране на вложенията да се намеси.

Изследването съдържа значима спогодба: то не регистрира хеджирането, което може да помогне на доста банки да се предпазят от повишението на лихвените проценти.

" Нашите калкулации демонстрират, че тези банки сигурно са изложени на евентуален риск от всеобщо евакуиране на активи, в случай че няма друга държавна интервенция или рекапитализация ", пишат икономистите, представени от Wall Street Journal.

Въз основа на данни от Федералната работа за гарантиране на депозитите Bloomberg пресметна, че американските банки са взели назаем рекордните 164,8 милиарда $ от Фед за седем дни на фона на обстановката с банкрута на SVB.

Сривът на 16-та по величина банка в Съединени американски щати породи прогнози, че най-вероятно това ще замрази политиката за повишение на лихвените проценти. Но ръководителят на Фед Джеръм Пауъл съобщи по-рано през тази седмица, че Съединени американски щати ще продължат да покачват главния лихвен % за битка с инфлацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР