Почивката тази година е нещо, за което всички мечтаят, въпреки

...
Почивката тази година е нещо, за което всички мечтаят, въпреки
Коментари Харесай

Как ще изглежда почивката ни тази година? Без бюфет, но с безплатни екстри

 Почивката тази година е нещо, за което всички мечтаят, макар че пандемията от ковид продължава да лимитира пътуванията. И въпреки да е доста евентуално пътуванията въпреки всичко да бъдат вероятни, това към този момент ще е едно напълно друго преживяване.

Програмите за имунизиране дават вяра на туристическия отрасъл, че някои от възбраните, които работят сега ще отпаднат. Но до момента в който пандемията към момента оказва въздействие върху пътуванията, самолетните компании и хотелите ще постановат нови ограничения за непрекъснато.

Вижте какви с какви промени се чака да се постанова да привикваме до момента в който сме на отмора тази година.

Много хотели са показали удължени стратегии за престой, които оферират спомагателни безвъзмездни нощувки при резервация на по-дълга отмора. Туристите тази година са по-склонни да имат по-малко пътувания, само че за по-дълъг интервал от време, оповестява " Сън “, представен от Блиц.

Безплатни нощувки

Анализаторът Ралф Холистър изясни пред " Фокс нюз “: " Туристите ще гледат да подхващат по-малко пътувания – или ще бъдат принудени поради продължаващите ограничавания, само че тези, които въпреки всичко ще пътуват, се чака да отсядат за по-дълго, с цел да се възползват оптимално от опцията, когато я имат.

Несигурността е на всички места и може да накара хората да заминат " едновременно “ на едно огромно пътешестване, вместо да рискуват с няколко по-малки, които може да бъдат анулирани. “

Безконтактна регистрация и румсървис

Един от проблемите, с които хотелите трябва да се оправят, е намаляването на зоните с доста физически контакт, където вирусът може елементарно да се популяризира. Заради това доста от тях към този момент оферират безконтактна регистрация, при която се понижават опашките на рецепцията.

Хотелските стаи също стават безконтаткни – при някои от тях се отстранява потреблението на ключ и се дава мобилно приложение за отваряне на вратата. На други места пък махат от стаите постоянно употребявани предмети като кафе машини и одеяла.

Това евентуално ще бъде пренесено и при изхранването. Хотелите все по-рядко ще оферират бюфети, защото е мъчно те да бъдат поддържани чисти. Вместо това доста хотели оферират хранене единствено на маса или взимане на храна и консумирането ѝ по стаите или на открито.

Отдалечени дестинации

Големите препълнени хотели няма да бъдат желан избор, защото фамилиите ще избират да заобикалят тълпите край басейна. Усамотените места ще станат доста известни. Малдивите към този момент се радват на взрив по време на пандемията поради уединеността на стаите.

Дори в Европа фамилиите ще избират отмора на вила пред хотел, където ще бъдат независими и надалеч от навалицата. Това важи и за детинациите, където няма да се постанова пътешестване пренос в друга страна.

Пътуване на близки дистанции

Очаква се по-голямата част от далечните пътувания да не са вероятни най-малко до края на годината. Това включва Австралия, Нова Зеландия и Съединени американски щати, които са затворили границите си за избрани страни.

" Дългите пътувания най-вероятно ще се възобновят след лятото. Следващите 6 месеца ще бъдат за къси пътувания до европейски дестинации, а дългите евентуално ще стартират от октомври “, предвижда Пол Чарлз, представител на туристическа организация.

Това значи, че дестинации като Испания, Гърция и Португалия ще не престават да бъдат измежду най-предпочитаните.

Експерти предизвестяват, че цената на лятната отмора може да се увеличи поради търсенето и неналичието на налични места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР