Почивка си взе от политическата си кариера Мика Зайкова. Популярната

...
Почивка си взе от политическата си кариера Мика Зайкова. Популярната
Коментари Харесай

Мика Зайкова забегна в полите на Витоша

Почивка си взе от политическата си кариера Мика Зайкова. Популярната някогашна синдикалистка се е уединила в фамилната вила в полите на Витоша, където отишла да живее на мира, надалеч от шумотевицата на София, написа вестник Ретро.

Зайкова живее сама, защото е вдовица. Синът й и неговото семейство пък са на хиляди километри от България – в Съединени американски щати. Ексшефката на Народното събрание показа, че след преизчислението пенсията й станала 710 лв., само че даже и с нарастването отново не била задоволителна за самичък човек, с цел да покрива битовите си потребности, защото инфлацията и цените са полетели в космоса. Според нейните сметки 710 лв. се равнявали на 508 лв.. Зайкова споделя, че не могла да хване тавана, тъй като 30 години работила в профсъюз, където заплатите никак не били високи. Не се оплаква от финансовото си състояние, само че признава, че разчита на своя наследник за парична помощ. „ Ако не е той, ще ми е малко мъчно “, безапелационна е някогашната депутатка.

Синът й Михаил е юрист със солидна кариера в Ню Йорк. Завършил е Националната гимназия за антични езици и култури в София в зората на демокрацията, когато взема решение да яхне вълната и да замине да учи в Съединени американски щати. Тогава Мика и брачният партньор й Иван нямали задоволително благоприятни условия, с цел да го устоят като студент зад Океана.

Михаил отпътувал за Америка с 6-месечна виза и отворен билет, с цел да си подсигури опция да се върне назад, в случай че не успее да си стъпи на краката в Щатите. Късметът обаче му се усмихнал и приключил право в Нюйоркския университет – един от най-престижните на международно равнище. После защитил и докторска дисертация, а към днешна дата е практикуващ юрист с богата професионална биография.

В персонален проект Михаил е щастливо женен, а брачната половинка му е американка. Любопитна детайлност е, че снахата на Зайкова – Каролин, е телевизионна водеща в Щатите. Двамата с Михаил имат една дъщеричка – Джойс. Тя е огромната горделивост на Мика, въпреки да не е родена в България и да не носи нашенско име. Щастливата баба постоянно гостува на роднините си в Съединени американски щати. Зайкова имала 10-годишна виза, която й разрешавала да ги посещава когато и да е.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР