"Почивай в мир, мило дете!", написаха близки по повод смъртта

...
"Почивай в мир, мило дете!", написаха близки по повод смъртта
Коментари Харесай

Асеновград изпраща със сълзи 13-годишния Васко, загинал нелепо край Асеновата крепост

"Почивай в мир, благо дете! ", написаха близки във връзка гибелта на 13-годишния Васил Хаджимарков от Асеновград. Той умря точно на Богоявление след рухване от 15-метрова канара край Асенова цитадела. Погребението на детето е през днешния ден. Трагедията помрачи двата светли празника в градчето. Негови съученици и приятелчета са попарени от тъжната новина. Загиналият седмокласник учи в ОУ "Ангел Кънчев ". Учителите му са потресени от случилото се. Те разказват момчето като доста възпитано. Районната прокуратура в Асеновград предприе следствие за гибелта на детето. 
"Вече са разпитани очевидци на нещастието, осъществен е оглед на мястото, следва да бъдат назначени експертизи ", показаха от държавното обвиняване. Макар да е трагичен случай, прокуратурата е длъжна да предприеме следствие, откакто има смъртен случай.
Трите приятелчета на Васко, които станали очевидци на нещастието, не можели да се опомнят. На 6 януари те тръгнали към местността Метоха на разходка. Времето било хубаво и децата решили да излязат на въздух. Според тях Васко почнал самичък да катери стръмните скали, които са надвесени над пътя за Бачково. Момчето се подхлъзнало, не съумяло да се задържи и паднало на шосето от 15 метра височина. Сигналът за проснато тяло на пътя е бил подаден в 13,40 часа на Богоявление. 
Веднага екипи на полицията и на Бърза помощ пристигнали. Според очевидци до тялото на Васко имало откъртена канара. Момчето било откарано с кола за спешна помощ в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги " с заплаха за живота. Лекарите установили доста тежки пострадвания и счупвания. Докато му правили нужните проучвания, Васко умрял. За проверяващите това е трагичен случай, пише  "24 часа ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР