Почитателите на класическата музика във Враца ще чуят на 28

...
Почитателите на класическата музика във Враца ще чуят на 28
Коментари Харесай

Пианистът Кирил Кутин: В Симфониета Враца виждам порив за развитие, това е безценно

Почитателите на класическата музика във Враца ще чуят на 28 юни блестящия пианист, който дойде от Норвегия, особено за концерта " Северно зарево " в сряда.

За живота му на музикант в Норвегия, където към този момент е 17 години, за порива на врачанските симфоници и неприятния имидж да си източно европеец, който контрастира с имената на българските музиканти в " Ла канара " - това ще научите от изявлението му за Дарик Враца.

Когато се срещаме, виждам един мъж с черна тениска, на която написа Ставангер пиано фестивал, тогава разбирам, че това е търсеният от мен музикант. Чуйте в прикачения звуков файл.

Ето повече за биографията на пианиста К.Кутин:

Кирил Кутин е роден в България, норвежки пианист, който интензивно концертира в Европа, Средния изток, Китай и скандинавските страни.

Наред с обичайния репертоар, Кирил извършва и модерна музика. През последното десетилетие записва няколко плана с норвежки и скандинавски композитори, в това число Оле Карстен Сундлисетер.

В момента е артистичен шеф на Kutin Konsert Forening Норвегия; реализатор за норвежка концертна серия и гастролиращ в Швеция, Дания, Германия и Австрия.

В допълнение към соловата си кариера, Кирил обича да се изявява в съдействие с други типичен и модерни

инструменталисти, композитори, артисти и танцьори.

В предишното е взел участие в разнообразни фестивали, като Onsdagkonsert i Frue през 2016 година, в който е и като уредник.

Освен това той е деен участник в няколко годишни фестивала, като Den gjenfundne tid, който се организира във Френския институт в Ставангер (2017), Hålmgårdfestivalen в Осло (2018) и Норвежкия юношески фестивал на камерната музика (2017 и 2019), където изнася поредност от рецитали и концерти с разнообразни камерни обединения.

Кирил Кутин стартира музикалното си обучение в Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ в София. През 2001 година приключва с магистрърска степен по пиано

НМА „ Проф. Панчо Владигеров “ в София. От 2018 година специализира в Университета Ставангер. Негови ментори са били Емилия Канева, Михаил Славов, Стела Димитрова-Майсторова, Ерлинг Рагнар Ериксен. По време на своето образование Кирил участва в майсторски класове с известни международни музиканти като Уолтер Крафт, Соломон Миковски, Борис Блок, Мариалена Фернандес, Даниел Рьом, Шантал Стиляни, Карл-Хайнц Камерлинг.

Кирил Кутин печели първа премия в Международния конкурс

„ Бах “ през 1991 година в България, Златен орден и първа премия в състезанието „ Светослав Обретенов “ 1999 година, „ Музиката и земята “ 2001 година и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР