Почистване на пералнята до блясък само с оцет! Почистването на

...
Почистване на пералнята до блясък само с оцет! Почистването на
Коментари Харесай

Почистете пералнята с оцет!

Почистване на пералнята до искра единствено с оцет!

Почистването на пералнята е доста значимо, само че няма потребност да се поддавате на рекламите и да купувате излишно надценени артикули. Достатъчно е разчистване с оцет.

Благодарение на пералнята получаваме чисто пране, само че тя също се нуждае от разчистване. С течение на времето в нея се натрупват мръсотии като: конци, косми, пясък и други

Какво да извършите?
Оцетът е отличен дезинфектант, даже против неприятна миризма, и ще бъде превъзходен асистент при разчистване на вашата пералня.

Първо, почистете преносимите елементи – отделението за прахуляк и омекотител.

След това се заемете с почистването на барабана. Налейте оцет в отделението за перилен препарат и стартирайте програмата за центрофугиране. Оставете пералната машина да работи на луфт, отворете малката врата след края на програмата и я оставете да изсъхне свободно.

За тази цел можете да употребявате и разтвор на сода за самун – разредете 2 супени лъжици сода с 1 чаша вода и разбъркайте, до момента в който содата се разтвори.

Можете, също по този начин, да почистите външната част на пералнята с оцет.

Разредете 1 част вода с 1 част оцет и измийте цялата пералня с чиста забрадка. Оставете да подейства 10 минути и по-късно подсушете.

Ето по какъв начин би трябвало постоянно да почиствате пералнята, според от това какъв брой постоянно перете. Ако перете всеки ден, почиствайте пералнята един път на всеки 15 дни.

Почистване на санитарния фаянс с оцет
Изсипете оцет в спрей бутилка и напръскайте тоалетната паница, мивката, ваната. Оставете да подейства един час (или даже цяла нощ) и по-късно, просто изплакнете с чиста вода.

Почистете огледалото
Оцетът е превъзходен и за измиване на огледала. Всичко, което би трябвало да извършите, е да го разредите с вода и да напръскате огледалото. След това, просто избършете с забрадка.

Измийте ваната
Когато миете ваната, ще постигнете още по-добри резултати, в случай че употребявате и сода за самун.

Вижте още: Домашна бадемова торта

Добавете 4 супени лъжици сода за самун към 2 чаши оцет. Нанесете сместа върху повърхността на ваната, почистете с гъба и оставете да подейства един час. Изплакнете и банята още веднъж ще бъде чиста и дезинфекцирана.

Почистете плочките
Смесете оцет с вода, изсипете в спрей бутилка, разклатете и напръскайте върху плочките. Оставете разтвора да работи половин час и по-късно измийте. Полирайте със суха забрадка и банята ще свети прелестно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР