Почистване на меката мебел – работещ метод. Петната по меката

...
Почистване на меката мебел – работещ метод. Петната по меката
Коментари Харесай

Почистване на меката мебел лесно и ефективно

Почистване на меката мебел – работещ способ.

Петната по меката мебел са изключително досадни за домакините, тъй като диванът не може да бъде измит толкоз елементарно. Трябва ви метод за разчистване, само че подобен, че да работи на 100 % и да отстрани даже старите петна от тапицерията.

Меката мебел би трябвало да бъде добре почистена с прахосмукачка преди този момент.

 Почистване на меката мебел елементарно и дейно

След това минете с четка, увита в марля, потопена в солена вода (1 чаена лъжичка сол на 1 литър вода).

 Почистване на меката мебел елементарно и дейно

Просто избършете повърхността със приблизително твърда четка, като от време на време навлажняваме марлята в солена вода.

 Почистване на меката мебел елементарно и дейно

След това вземете огромен парцал и го потопете в разтвор на вода (1 литър) и оцет 9% (1 супена лъжица ). Прехвърлете парцала върху меката мебел и започнете да изкарвате праха.

И най-после, главният и финален стадий на почистването – мощното разчистване. Смесете следните съставки в съд: 1 литър вода (гореща, само че не вряла вода), 2 с. л. сода, 8 ч. л. оцет 9%, 4 с. л. глицерин, 4 с. л. препарат за миене на съдове.

Добавете оцета финален, когато всички останали съставни елементи към този момент са разтворени във водата. Оцетът образува пяна, която ще почисти повърхността на дивана.

Първо почистете дивана с пяна и четка, както нормално. След това разпределете пяната по повърхността на меката мебел и я оставете за още един час.

След това отстранете пяната с микрофибърна забрадка, потопена в елементарна вода. Оставете меката мебел, до момента в който изсъхне изцяло (препоръчително е също по този начин да проветрявате помещението от самото начало, до момента в който трае почистването). Резултатът ще бъде необикновен: старите петна ще изчезнат, а тапицерията още веднъж ще бъде ярка и свежа!

Вижте още: Маринати за пилешко месо – да си оближете пръстите

Този способ за разчистване на меката мебел работи на 100 %. Изпробвайте го!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР