Почистете бързо и лесно смесителите в банята и кухнята и

...
Почистете бързо и лесно смесителите в банята и кухнята и
Коментари Харесай

Домашни хитрини: За какво служи лимонената киселина

Почистете бързо и елементарно смесителите в банята и кухнята и микровълновата фурна

Лимонената киселина е натурален консервант и взе участие във значими биохимични процеси, в това число в метаболизма и в Цикъла на Кребс. Съдържа се в лимоните и в други цитрусови плодове и е допустимо да я използваме и за доста потребни неща във всекидневието.

С нея може да се почисти микровълновата фурна. Това става, като в купа от термостъкло се налее вода, вътре се сипе чаена лъжичка лимонена киселина, а след това фурната се пусне за 5 минути на цялостна мощ. После доста елементарно се почистват всички вътрешни повърхности, написа вестник.

Налепите от водата по смесителите в банята и кухнята също се отстраняват бързо, в случай че преди този момент са натъркани с гъста консистенция от лимонена киселина и вода. Оставят се по този начин 10 минути, а след това се изплакват и подсушават.

И сребърни произведения може да се почистят с тази киселина. 25 грама от нея се разтварят в половин литър вода и вътре се потапят сребърните предмети. Вадим ги след 25 минути, изплакваме и изтриваме. Ако пък са прекомерно почернели, може разтворът да бъде подложен на котлон на слаб огън за 15 минути.

Петна от пот, само че единствено от бели облекла, също се отстраняват с лимонена киселина. Чаена лъжичка се разтваря в 100 мл вода, а след това петното се напоява. След 30 минути дрехата се изважда и изплаква, а след това се пере в пералня.

Дълго потребления чайник всекидневно от вътрешната страна потъмнява. Но може да бъде изчистен, като се сложат две чаени лъжички киселина, сипе се вода и тази примес се остави да кипи на котлона за половин час.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР