Починалите и инфектираните от коронавирус по света са повече от

...
Починалите и инфектираните от коронавирус по света са повече от
Коментари Харесай

Починалите и инфектираните от коронавирус по света надвишиха тези в Китай

Починалите и инфектираните от ковид по света са повече от тези в Китай за първи път от началото на епидемият а, която прерасна в пандемия.

Повече от 88 000 души са инфектираните по света отвън Китай , демонстрират инфографиките на Университет " Джон Хопкинс ", до момента в който случаите в Китай са 80 860 , съгласно китайската Национална здравна комисия.
 Започват проби за ваксина против ковид в Съединени американски щати
Започват проби за ваксина против ковид в Съединени американски щати

За регулаторното утвърждение на евентуална ваксина ще е нужно време сред година и година и половина

Починалите отвън Китай са повече от 3240 , съгласно " Джон Хопкинс ", до момента в който в Китай жертвите са 3208 (изключват се четирима умряли в Хонконг и един в Тайван).

Графиката на " Джон Хопкинс " демонстрира трагично нарастване на случаите отвън Китай . Най-засегната е Италия отвън азиатската страна, където доказаните случаи са близо 25 000, а умрелите са над 1800.

В Европа, където е епицентърът на пандемията съгласно Световната здравна организация , Франция има повече от 5400 случая и 127 умряли, Германия има 13 умряли и повече от 5700 случая, Холандия има 20 умряли и 2270 инфектирани, Швейцария има 14 умряли и 2200 инфектирани и Англия има 35 умряли и 1395 инфектирани.
 Британските управляващи чакат заболеваемост до 80% от ковид и зараза до другата пролет
Британските управляващи чакат заболеваемост до 80% от ковид и зараза до другата пролет

Това е посочил документ от скришен брифинг

Другата най-засегната страна след Китай и Италия е Иран , където има близо 14 000 случая и 724 умряли.

Докато доста страни закъсняха с ограниченията, Южна Корея, която има повече от 8000 доказани случая, бързо пое надзор над разпространяването на вируса посредством нападателно осъществяване на проби и налагане на карантина в най-засегнатите региони.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР