Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него тръгна заразата

...
Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него тръгна заразата
Коментари Харесай

Почина фелдшерът от Шуменско, заразените му контактни са общо 46

Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него потегли болестта от COVID-19 в община Каолиново, заяви Българска национална телевизия.
Малко преди този момент кметът на община Венец Нида Ахмедов удостовери,че той е в извънредно тежко положение, само че продължава да отхвърля лекуване в болница.
Припомняме, че преди дни фелдшерът отхвърли да остане в амбулатория макар влошаващото му се положение. Оказа се, че дружно с него лечение  е отказала и брачната половинка му, която умря и през вчерашния ден е била заровена.
Кметът на Община Венец изясни, че в наредбите наздравното министерство и РЗИ има инструкции по какъв начин да бъде заровен човек с COVID-19, само че няма инструкции КОЙ да го стори. Ахмедов изясни, че след дълго прекачване сред институциите в региона, в последна сметка със задачата се наели доброволци. Властите ги обезпечили с " всевъзможни защитни облекла ".
Оказа се, че ковид в региона е тръгнал от фелдшера, който лекувал пациентите с чай и аналгин, а и даже и инфектиран, траял да преглежда без защитни средства.
Шуменско: Фелдшер с COVID-19 заразил хора, самичък отказал лекуване в болница
Коронавирусът на място обаче не бил заловен в точния момент и болестта се пренесла в прилежащата Община, тъй като:
" Първите дни хората криха, че са били контактни ", сподели Нида Ахмедов.
До момента 46 са общо инфектираните с ковид досега в региона, акцентира Ахмедов. Има един нов случай за последните 24 часа. И той още веднъж е контактен на фелдшера, акцентира кмета.
Сред инфектираните има и деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР