Почина една от иконите на италианското кино. Sofia24.bg ще ви

...
Почина една от иконите на италианското кино. Sofia24.bg ще ви
Коментари Харесай

Почина актрисата, която е имала тайна любов

Почина една от иконите на италианското кино. Sofia24.bg ще ви опише за музата на Федерико Фелини - Сандра Мило. Тя почина на 90-годишна възраст в дома си в Рим на 29 януари, съобщи Асошиейтед прес, като цитира фамилията й. Мило е родена през 1933 година в Тунис и прави своя кино дебют през 1955 година дружно с Алберто Сорди в " Ергенът “.

След като се омъжва, тя прекъсва  актьорската си кариера. Докато не бъде открита от Фелини, тя взе участие най-вече в комедии и мелодрами. Фелини я убеждава да се върне в специалността и да поеме ролята на секси любовницата Карла против Марчело Мастрояни в " 8½ ". Филмът, който завоюва всеобщо самопризнание и " Оскар ", не съумя да промени публичното усещане за нея и макар че беше определена за " Жулиета на духовете ", множеството от идващите й инициативи бяха второкласни филми.

Сандра Мило прави пробив в киното с кино лентата " Генерал Дела Ровере " от 1959 г.  По-късно Фелини я слага паралелно до личната си брачна половинка - Джулиета Мазина, във кино лентата " Жулиета на духовете ". Тя завоюва Nastro d`Argento за най-хубава актриса в поддържаща роля за функциите си в " 8½ " на Федерико Фелини и Жулиета от духовете.

" 8½ " e италианско-френски филм от 1963 година, в който вземат участие Марчело Мастрояни, Клаудия Кардинале, Анук Еме, Сандра Мило, Росела Фалк и Барбара Стийл.

В средата на 1960 година Сандра Мило беше водеща на телевизионна стратегия в Рим.

Тя още веднъж се отдръпна от актьорството през 1968 година, единствено с цел да се завърне още веднъж през 1979 година, като функциите й се изместиха от тази на изкусителката към по-суровите дами на междинна възраст. През 2006–2007 година тя прави турне в Италия с театралната акомодация на " 8 дами ".

Мило се омъжва за Морис Ергас, от който има щерка Дебора, а по-късно се омъжва за Отавио Де Лолис, от който има две деца - Чиро и Аззура. Мило споделя за 17-годишната й загадка обич с Фелини в книгата си " Скъпи Федерико "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР