Почина бизнесменът Христо Халваджиев /58г./, известен в миналото като финансиста

...
Почина бизнесменът Христо Халваджиев /58г./, известен в миналото като финансиста
Коментари Харесай

Почина бизнесменът Христо Халваджиев /58г./, известен в миналото като финансиста на братята Маргини

Почина предприемачът Христо Халваджиев /58г./, прочут в предишното като финансиста на братята Маргини, пише TrafficNews. 

Знаково лице от ъндърграунда в близкото минало, през последните няколко години Халвата, както го назоваха, се бе отдръпнал от дейна активност. Преди няколко дни той е претърпял случай в плувен басейн в София, след което няколко дни е бил в кома.

Името на Христо Халваджиев бе част от престъпната хроника през последните 20 години. Той беше задържан при зрелищна акция в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив през ноември 2008 година, дружно с още петима души поради петролни афери и точене на Данък добавена стойност.

Срещу тях бяха повдигнати обвинявания, че са купували горива от „ Лукойл “, смесвали с разредители и ги продавали на дребни бензиностанции със документ на петролната компания. Данните са за милиони, източено Данък добавена стойност с фиктивни покупко-продажби. Но не и доказателствата.

Делото се гледа година по-късно от Софийски градски съд, където се оказа, че всички са почтени.

Христо Халваджиев е от Смолян. Той е някогашен представител на групировката СИК за Смолян. През 2005 година групата му влиза в ръкопашен пердах с съперници за проституцията по хотелите. При акция на БОП в бара на хотел „ Мургавец “ всички са арестувани.

Халваджиев е притежател и съучастник допълнително от 10 компании с предметна активност търговия, строителство и хазарт.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР