Почина актьорът Питър Мейхю, който играеше Чубака в сагата Междузвездни

...
Почина актьорът Питър Мейхю, който играеше Чубака в сагата Междузвездни
Коментари Харесай

Почина Питър Мейхю, който играеше Чубака в Междузвездни войни

Почина артистът Питър Мейхю, който играеше Чубака в сагата " Междузвездни войни ".

Мейхю си отиде на 74-годишна възраст в дома си в щата Тексас, Съединени американски щати. Той е умрял на 30 април, а скръбната новина беше обявена от фамилията на артиста в профила му в обществената мрежа Twitter.

Причината за гибелта на артиста не е посочена.
 Снимка 421362
Източник:

Мейхю участваше в няколко епизода от именитата поредност " Междузвездни войни " - " Нова вяра " (1977 г.), " Империята отвръща на удара " (1980 г.), " Завръщането на джедаите " (1983 г.), " Отмъщението на ситите " (2005 г.), " Силата се пробужда " (2015 г.).
Неговото лице обаче в никакъв случай не беше показано във кино лентата, тъй като той постоянно седеше зад облика на уукито Чубака в костюм.

Героят от планетата Кашуик беше непрекъснат сателит на Хан Соло, изигран от Харисън Форд, който изрече съболезнования след вестта. " Ние бяхме сътрудници във филм и другари в живота за повече от 30 години и аз го обичах ", написа Форд, представен от screendaily.com.

" Питър беше добър и благ човек, с огромно достолепие и доблестен темперамент. Той съумя да придвижи тези качества от характера си, както и неговото духовитост и берекет в Чубака. Той вложи душата си в героя и донесе огромно задоволство на публиката на " Междузвездни войни ", добави Форд.
 Снимка 421363
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР