Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев коментира в типичния си

...
Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев коментира в типичния си
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Ако стана помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко

Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев разяснява в типичния си жанр новата си роля като съветник на краткотрайния ментор на " алените " Добромир Митов.

" Трябва да знаете, че треньорската специалност е доста дълга и доста сериозна. Аз съм почетен президент, знаете, постоянно съм помагал - и треньор, и в управлението съм бил, и няма да оставя и в този момент да оказвам помощ. Виждате, че през днешния ден съм тук, няма да играя, само че ще съм от изгода, с цел да дадем оценка на нашите състезатели. Няма да се бъркаме на новия треньор, само че когато приказваме между тях, приказваме за името на ЦСКА и триумфа на ЦСКА ", разяснява именития треньор.

" Ако стана аз асистент, би трябвало да стана асистент и на бате Бойко, и на президента, и на премиера. Всичко това е обвързвано с триумфа на дадения клуб, знаете ЦСКА е огромен клуб от доста години, тези последните една-две години нещата се сбъдват, от страна на управлението всичко е обикновено, има такива моменти, когато и огромните треньори напущат ", добави Пенев.

" Треньорската специалност е такава, за 24 часа нещата може да се трансформират, аргументите се знаят, управление - треньор. Десетки години съм помагал и работил, с нещо съм помагал и в този момент няма да се откажа да оказвам помощ на ЦСКА, това е един огромен клуб. Влязъл съм в ЦСКА на 17 години и съм бил титуляр в подобен огромен състав. Мога да оказвам помощ с футболната ми история, и при мен имаше промяна два-три пъти, и в националния тим, когато чакаша да свърши Европейското състезание и след 3 дни се случи ".

" Това им е обвързване, това им е техният поминък, упражняват, настрана, в огромните тимове също ги има такива неща. Какво е нездравословно, състезатели има, треньори има, управление има, контракти има, надяваме се, че нашите почитатели са много точни, схващат триумфите и отрицателните неща, въпреки всичко за тези два-три месеца си в тройката. Всичко е допустимо, има срещи, има неточности, всичко е допустимо ", разяснява Пенев възможната битка за купата.

" Митов беше асистент на Любо Пенев, бил е мой играч, в случай че пита постоянно ще му оказа помощ, тук няма помощ, изпълнителите би трябвало да се разсънят, всеки един състезател би трябвало да си промени мисленето до края на мачовете, постоянно има тези промени, не е нещо ново, българският футбол на този стадий е по този начин. Аз давам отговор на по-обширни въпроси, тези мачове които остават до края на шампионата, тъпо, че пропиляхме Купата, където напълно е виновност на самите футболисти в обособени минути при резултат 2:2, това е неточност на самите футболисти. Знаеме го, Любослав Пенев е бил треньор и на други места, само че тук идва напрежението, че изпускаме два мача, които освен треньорите, само че и управлението, само че и футболистите би трябвало да ги вземат тези мачове, които са вероятни, във всеки един мач има изненади, и в Англия, Испания и Франция, виждате ", заключи Димитър Пенев.
Първа лига 6 кръг, събота 4 май  Черно море 17:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР