Почетният председател на ДПС Ахмед Доган стана собственик на ТЕЦ

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган стана собственик на ТЕЦ
Коментари Харесай

Доган изненада с покупката на ТЕЦ Варна

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган стана притежател на Топлоелектрическа централа „ Варна “.

Придобивката му разсъни изненада у редица специалисти. Сред тях са някогашният член на енергийния регулатор Еленко Божков и икономистът Владимир Каролев. Двамата разясниха тематиката в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Не чаках, че ще се включи по този начин показно в бизнеса. Знаеше се по някакъв метод, че е обвързвана с него. Това е значим знак “, изясни Божков.

По думите му Топлоелектрическа централа „ Варна “ е доста добър източник на леден запас.

„ Но там трябваше да се отстранят едни компроментирани мощности “, разясни специалистът.

От своя страна Владимир Каролев също изрази изненада от покупката.

„ Аз също съм сюрпризиран. Купил го е за под 5 000 лева Аз незабавно мога да му го купя за 6 000 лв., в случай че ми го даде “, пошегува се икономистът.

Двамата разясниха тематиката за по-високите цени на газа и хляба и по какъв начин това се отразява на джоба на българина.

„ Това ще ни даде една доста по-добра опция “, счита Божков във връзка последните решения в Европейски Съюз, свързани с сектора.

Според Каролев регулацията в бранш „ Енергетика “ дава отговор на европейските стандарти.

„ Няма по какъв начин да се качват единствено приходи. Те са скочили приблизително с 12% за предходната година. Няма по какъв начин да не е обективно нарастването на цената на газа. Имало е години, когато имаше понижение на цената на газа “, уточни икономистът.

Той изясни, че от позиция на приходите на хората чака те да порастват.

„ Миналата година нямаше никакво нарастване на цената на хляба. Цената на хляба се дефинира от търсенето и предлагането “, изясни той.

По думите му сред 15% и 25% от хляба се продава в огромните вериги.

„ Не може да се приказва за картелизиране, това е неточност на министъра. Природните запаси са борсови артикули “, акцентира икономистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР