Победителят от повторените избори за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу

...
Победителят от повторените избори за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу
Коментари Харесай

Имамоглу захапа Ердоган, никой индивид или власт не може да застрашава демокрацията

Победителят от повторените избори за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу предизвести турския президент Реджеп Тайип Ердоган да зачита демокрацията и че всеки, който " реши да не служи на хората и да не даде приоритет на тяхното политическо бъдеще ", ще бъде изобличен .

В изявление за Си Ен Ен дни след решителната му победа с девет процентни пункта над претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), Имамоглу съобщи, че конкуренцията е била " извънредно тестване " за демократичната традиция на Турция.
 Ердоган се зарича да извлече поучения от гласа на хората след загубата в Истанбул
Ердоган се зарича да извлече поучения от гласа на хората след загубата в Истанбул

" Ние не разполагаме с лукса да подценяваме и да не се вслушваме в посланията, дадени от хората "

" 23 юни ни сподели, че никой, нито субект, нито власт, могат да попречат на волята на хората, никой политик няма лукса да подценява този факт ", разяснява Имамоглу, който победи представителя на ръководещата партия на Ердоган, допълвайки за успеха си: " Това не е опасност . Смятам, че сполучливо преминахме този текст. "

Победата на претендента на опозиционната Народнорепубликанска партия беше възприета като обвиняване против дългогодишното ръководство на ПСР от жителите на Истанбул, доста от които упрекват Ердоган за икономическата рецесия, двуцифрената безработица и сриващата се турска лира.

Имамоглу, който до неотдавна беше релативно незнаен за необятната аудитория, с цел да се трансформира в звезда на Народнорепубликанската партия, трябваше два пъти да се яви на избори, откакто ПСР оспори резултата от първото гласоподаване през април, потвърждавайки, че е имало изборни измами.

Победата в неделя сподели по какъв начин " хората на Истанбул демонстрираха легитимността на изборите и изборите бяха предпазени. Никой няма да може да се намеси в изборите дотам още веднъж ", уточни новият кмет на най-големия турски град.
 Екрем Имамоглу - индивидът, който скапе празника на Ердоган
Екрем Имамоглу - индивидът, който скапе празника на Ердоган

Мнозина в Турция виждат в него бъдещия обединител на нацията...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР