Победителят от Евровизия 2019 Дънкан Лорънс от Холандия беше посрещнат

...
Победителят от Евровизия 2019 Дънкан Лорънс от Холандия беше посрещнат
Коментари Харесай

Баба Кори разцелува Дънкан Лорънс

Победителят от Евровизия 2019 Дънкан Лорънс от Холандия беше посрещнат от хиляди на летище Схипхол в Амстердам. Пристигането на 25-годишния реализатор на родна земя провокира и извънреден медиен интерес.  Първа го прегърна и разцелува 82-годишната Кори – обичаната баба на артиста. Тя показа, че е извънредно горда със своя внук и че всякога се просълзява, когато чуе песента му по радиото.

След като Дънкан Лорънс завоюва 64-то издание на състезанието, което се организира в Тел Авив и „ Arcade ” победи с 492 точки в огромния финала, шлагерът оглави Itunes класациите в Белгия, Франция, Люксембург, Германия, Израел, Малта, Холандия, Португалия, Испания, Швеция, Австрия, Финландия, Гърция, Норвегия, Швейцария и Украйна. Това го сложи на 5-то място в международната Itunes ранглиста. Подобна беше обстановката и в музикалната стрийминг платформа Spotify, където песента се класира в топ 30 в съвсем всички участващи страни. Песента се подреди на 15-то място в България.

Веднага след успеха си Дънкан разгласи национално турне в Холандия, което се разпродаде за минути. Това наложи и уточняването на спомагателни дати. До края на годината обиколката ще мине и през редица европейски градове.

Да напомним, че Дънкан Лорънс беше главният любимец за победа на състезанието. Преди да бъде показан от холандската телевизия, той беше изцяло чужд за локалната публика. Всичко се обръща след представянето на „ Arcade “, която бързо набира известност в цяла Европа и се трансформира в главния любимец за победа в Тел Авив.

Представянето на Дънкан на Евровизия бе съпроводено от невиждана еуфория в Холандия. Много съпоставят Дънкан с българския представител от 2017-а Кристиан Костов. Самият Кристиан изрази поддръжката си за Лорънс в обществените медии преди финала.

Това е петата победа на Холандия на Евровизия - предходната е през 1975-а, когато групата Teach-In печели с песента " Ding-a-dong ".

 

 

Видео от посрещането на Дънкан на летището в Амстердам:

https://www.youtube.com/watch?v=PQtxSvOPtts

 

Видео от осъществяването на „ Arcade ” във финала на Евровизия 2019: 

https://www.youtube.com/watch?v=R3D-r4ogr7s

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР