Победители на тазгодишното девето издание на Академия за иновации са

...
Победители на тазгодишното девето издание на Академия за иновации са
Коментари Харесай

Решение за виртуално учебно съдържание спечели голямата награда в "Академия за иновации 2022"

Победители на тазгодишното девето издание на " Академия за нововъведения " са Виктор Неделчев, Димитър Костадинов и Огнян Траянов от Първа британска езикова гимназия и Американския лицей в София. За първи път в историята на събитието първата премия е извоювана от възпитаници. Отборът впечатли журито с концепцията си за виртуално образователно наличие leARn.

Победителите печелят премия от 10 хиляди лева за развиване на плана си, предоставени от Европейска капиталова банка. Освен това тримата възпитаници ще могат да посетят европейските институции в Брюксел. Събитието се организира под формата на хакатон с детайли на програмиране и прототипиране. Традиционно " Академия за нововъведения " се провежда от организацията за нововъведения Innovation Starter.
Повече награди за призовите места
За първи път премия от 10 хиляди лева получи и екипът, класирал се на второ място. Отборът Vodoraslo на Денис Иванов и Ванеса Стефанова, студенти в Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), показа собствен първообраз на биореактор с водорасли, който пречиства въздуха. Освен паричната премия те също печелят и посещаване на европейските институции в Брюксел.

Към тях ще се причисли и третият класирал се тим на Александър Палийски, Георги Колев и Мартин Щилянов, възпитаници от математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " в Пловдив. Момчетата показаха концепцията си за виртуална валута за централната банка.
Реклама
В тазгодишното издание на " Академия за нововъведения " се включиха над 100 участници, разграничени в 20 тима. От тях 17 бяха позволени до менторите в " Ден 1 " на академията, а едвам осем тима съумяха да се класират за финалния втори ден на програмата и да показват концепциите си пред журито.

От основаването на самодейността " Академия за нововъведения " досега през програмата са минали на 4750 участници.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР