Победата на Русия в конфликта с Украйна ще срине авторитета

...
Победата на Русия в конфликта с Украйна ще срине авторитета
Коментари Харесай

Макрон: Победата на Русия в конфликта с Украйна ще срине авторитета на Европа до нула

Победата на Русия в спора с Украйна ще срине престижа на Европа до нула и ще докара до съществени последствия. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон.

В изявлението си за телевизионния канал France 2 той акцентира, че това директно ще засегне сигурността на французите и на цяла Европа. Макрон изрази опасения, че в случай че Русия победи, престижът на Европа ще бъде редуциран до нула.

Той също по този начин означи, че европейските страни към този момент усещат следствията от спора, като нараснали цени на газа, икономическа дестабилизация и други отрицателни резултати.

Ситуацията в Украйна оказва директно въздействие върху живота на европейските жители, акцентира френският президент.

Макрон приказва по тематиката, откакто предишния месец загатна опцията западни страни да изпратят бойци в Украйна. Идеята му бе посрещната хладно от съдружниците, в това число от Съединените щати, които я отхвърлиха.

„ Ако обстановката се утежни “ в Украйна, „ би трябвало да сме подготвени и ще бъдем подготвени да вземем нужните решения, тъй че Русия в никакъв случай да не завоюва “, прикани в изявлението френският президент.

Той акцентира, че сигурността на французите минава през „ провалянето на Русия “ във войната.

Онези, които слагат „ ограничавания “ за поддръжката за Украйна, „ избират провалянето “, предизвести Макрон.

„ Ако войната се разрасне, отговорна ще бъде Русия. Ако решим да бъдем слаби, в случай че в този момент решим, че няма да отговорим, значи към този момент сме избрали провалянето. А аз не желая това “, продължи френският държавен глава.

Той уточни, че Европа би трябвало да очертае „ червени линии “, които да накарат Кремъл да се почувства слаб. „ Искам Русия да спре тази война, да се изтегли от позициите си и да разреши там да се настани мирът. Няма да върша някого наясно с моите проекти, откакто той не ме осветлява за неговите “, добави Макрон, като добави, че Париж не е във война с Москва.

„ Режимът в Кремъл е зложелател “, разгласи президентът на Франция, като в това време не назова зложелател Русия. Той акцентира, че Украйна е в „ сложна “ обстановка на бойното поле и се нуждае от допустимо най-силната поддръжка от страна на съдружниците си. „ Мирът не значи капитулация на Украйна “, означи Макрон.

Според него един ден ще настъпи часът за мирни договаряния с руския президент, „ който и да е той “

По-рано стана известно, че украинските въоръжени сили претърпяха обилни загуби в техника и жива мощ. Линейки и цивилни транспортни средства постоянно транспортират ранени украински бойци от зоната на бойните дейности. Прочетете повече за това в материала на Public News Service.

Източник – France 2  /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР