Новак Джокович разкрива първото нещо, което е искал да направи след победата си на Откритото първенство на САЩ

...
Победата на Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ в
Коментари Харесай

Победата на Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ в неделния финал при мъжете не беше лесна победа. Той каза пред "CBS Mornings" в понеделник, че изтощителният втори сет на играта, който продължи 1 час и 44 минути, е един от най-дългите сетове, които е играл в живота си.

„Вероятно най-трудният, физически най-трудният, изтощителен сет, който някога съм играл“, каза той.

„Наистина това беше игра на всеки. Беше огромно, огромно облекчение и бонус да спечелим този втори сет“, каза Джокович.

Джокович отдаде почит на своя приятел, баскетболиста Коби Брайънт , като облече тениска със снимка на двамата, изписана с надпис „Мамба завинаги“ и номер 24 на гърба.

„Коби беше един от тези спортисти, които оставиха такава невероятна следа и наследство, и не само на корта, но и извън него“, каза Джокович. „Той беше един от най-важните хора за мен, когато се борех, опитвах се да се върна след контузия, успях да си проправя път назад. Знаеш ли, той ме съветваше. Той ме съветваше. Той ме подкрепяше . Той беше невероятен."

Ко-водещият на "CBS Mornings" Нейт Бърлесън попита Джокович какъв съвет има за някой, който се опитва да намери баланс между намирането на успех в нещо и все още гладния.

" Мисля, че поставянето на цели и задачи е изключително важно за всичко, наистина", отговори той. „Мисля, че това е една от причините, поради които смятам, че спортистите резонират с хората, е защото сме в състояние да преминем през най-ниското от най-ниското и до най-високото от най-високото за много кратък период от време – в игра, тенис мач или футболен мач или баскетболен мач. И мисля, че този невероятно, нали разбирате, широк спектър от емоции, през които преминавате и, нали разбирате, изправянето пред несгоди и преодоляването на предизвикателствата и препятствията е нещо, с което хората се свързват. Мисля много е важно да имаш яснота какво искаш от живота, да разбереш кой си. И всички сме различни. Всички имаме свои индивидуални формули, които работят."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР