По зрителски сигнал: жители на град Златица сигнализираха за незаконно

...
По зрителски сигнал: жители на град Златица сигнализираха за незаконно
Коментари Харесай

По зрителски сигнал: Заведение в Златица работи незаконно след изтекъл договор за наем

По зрителски сигнал: поданици на град Златица алармираха за нелегално заведение, което работи необезпокоявано.

Теренът е общинска благосъстоятелност, а договорът за отдаване чартърен е изминал през септември 2022 година По думи на жителите заведението не си съблюдава работното време, което е до 23:00 часа и шумът тормози живеещите в близките блокове. Освен това клиентите заемат част от паркинга на блока.

" Не можем да употребяваме обикновено достъпа до домовете си и най-много не можем да спим през нощта. Работното време продължава до 2-3 часа, до 5, от време на време дори въобще не затваря ".

Вентилацията на заведението не стопира да пуши, сподели още Лазар.

Собственикът на заведението Николай Минов обаче е друго мнение

" Не знам какъв ви е казусът от две години. Заведението ми не е нелегално, единственото нелегално е че общината съзнателно 5 месеца се пробва да ме затвори по всевъзможни способи - РДНСК, две инспекции от прокуратурата и 5 инспекции от ХЕИ за месец ", сподели той.

Кметът на Златица Стоян Гетов съобщи, че заведението е ситуирано върху общински терен и е с изминал контракт за наем от септември 2022 година Оттогава общината е подхванала дейности и е изпратила писмо за освобождение на терена. теренът не е освободен и надлежно се наложи да изпратим писма до съответните институции, не с цел да го стопираме, а просто да ги сезираме, тъй като съгласно нас заведението съставлява риск.

Вижте още в директното включване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР